VU bibliotekoje galima apžiūrėti prezidentinę knygų kolekciją

Vilniaus universiteto (VU) bibliotekoje atidaryta prezidentinės knygų kolekcijos paroda. Kolekcijoje yra apie tūkstantis knygų, kurias Lietuvos prezidentams padovanojo užsienio valstybių vadovai, žymūs mokslo ar kultūros atstovai.

Lietuvos prezidentams dovanotas knygas Vilniaus universiteto biblioteka kaupia nuo nepriklausomybės atkūrimo – maždaug du dešimtmečius, tačiau sudėti jas į ekspoziciją nuspręsta gavus ypač retą leidinį.

„Lietuvos Prezidentė įteikė rektoriui gražią reprezentacinę knygą. Tai Kataro šeicho dovana – Koranas, padovanotas Prezidentei. Kolekcijoje iš viso yra apie tūkstantį knygų. Ekspozicijoje matome tik dešimtadalį šitos kolekcijos, na, bet čia tokios įdomesnės knygos“, – sako VU bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė.

Kolekcijoje – knygos iš Mongolijos, Korėjos, Azerbaidžano ir kitų šalių: nuo įvairių albumų iki specializuotų monografijų, tokių kaip Olandijos pinigų istorijos ar Azerbaidžano kilimų audimo tradicijos apžvalgos. Pasak direktorės, itin daug yra dovanotų knygų iš Lenkijos.

„Daugiau knygų yra iš Lenkijos, nes su Lenkija daug bendradarbiaujama, susitinkama dažnai. Ši kolekcija atskleis Lietuvos ir kitų šalių ryšius. Per dokumentus, per knygas matysime, kas čia lankėsi, kokius leidinius padovanojo“, – teigia I. Krivienė.

Kiekvienam lankytojui prieinamos knygos, pasak direktorės, daugiau dėmesio susilaukia iš turistų, kurių per metus bibliotekoje apsilanko per 10 tūkstančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių