V.Šustauskas - nebe taksistas, bet įsimylėjęs

Vytautas Šustauskas jau nebe taksistas. Paskutinis jo darbas - vežioti po Kauną keleivius baigėsi Naujųjų metų naktį. Uždarbis buvo gerokai mažesnis nei tikėjosi - vos 70 litų.

„Su taksi baigta, - kalbėjo jis. - Nebeturiu pinigų taksisto licencijai.“

Skurdas kaip reikiant prispaudė buvusį tituluotą „Ubagų karalių“, padariusį svaiginančią karjerą iki Kauno miesto tarybos nario, Kauno mero ir atvedusią net į Seimą. Tačiau politinė V.Šustausko karjera smigo žemyn. Žmonės jam vis dar prikaišioja girtas linksmybes, į partijos gretas kuriam laikui patekusį Enriką Daktarą, netęsėtus pažadus išvaikyti Seimo vagis.

Gaunantis minimalią pensiją politikas šiuo metu dažnai neišgali nusipirkti net vaistų. Vaistinėse jis prašo parduoti medikamentų skolon.

„Vaistų man būtinai reikia, - prisipažino V.Šustauskas. - Visai surietė ligos. Turiu 7 cm stuburo išvaržą, buvo visai paralyžiuota kairė ranka, iš tulžies pūslės išėmė akmenų, spaudimas kartą šoko taip, kad net daktarai išsigando, viršutinis rodė 250.“ 

„Ką ten vaistai... Kartais net valgyti neturiu ko. Atsidarau šaldytuvą - tuščias“, - atvirai pasakojo apie dabartinį savo gyvenimą Lietuvos laisvės sąjungos lyderis.

Tačiau V.Šustauskas vis dar viliasi grįžti į politiką. Nors supranta, kad jo elektoratą dalijasi kiti kovą prieš skurdą deklaruojantys politikai ir visuomeninių judėjimų vadai.

V.Šustauskas neslepia: politika jam - bene vienintelis būdas susirasti darbą. „Verslas manęs niekada netraukė. Valstybinėse ir privačiose bendrovėse manęs niekas nenori. Gal ir kvailas buvau, kad nei būdamas meru, nei Seimo nariu nieko neprisivogiau. Dabar esu skurstantis bedarbis“, - sako jis.

Tačiau ne viskas V.Šustausko gyvenime juoda. Po trijų skyrybų jis sutiko moterį, kurios, sako, ieškojęs visą gyvenimą. 

Interviu su Vytautu Šustausku skaitykite portale šeštadienį.


Šiame straipsnyje: Šustauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių