„Voro vestuvėse“ liūdinčiųjų nebus

„Žalgirio“ arena rengiasi priimti neregėtą gausybę vabalų, drugelių, vikšrelių: jau kitą sekmadienį į Kauną užsuks spalvinga „Voro vestuvių“ svita.

Dainuojant ir šokant chorui „Brevis“ bei „Tele bim-bam“ vaikams, Voras (operos solistas Rafailas Karpis) sieks gerosios Boružės („Tele bim-bam“ generolė Neringa Čereškevičienė), Algis Ramanauskas-Greitai virs Vikšru Gražuoliu, maestro Andrius Kaniava – Mėšlavabaliu.

Pagal poeto Justino Marcinkevičiauseiles ir Alfredo Čereškevičiaus sukurtą muziką pastatytos „Voro vestuvės“ – įspūdingas reginys, neleisiantis liūdėti ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

– Intensyvus pasiruošimas „Voro vestuvių“ koncertiniam turui per Lietuvą vyksta daugiau kaip mėnesį. Kaip vertinate pasiruošimą? Ar viskas vyksta taip, kaip buvo planuota? – paklausėme N.Čereškevičienės.

– Nemaža dalis šio „Voro vestuvių“ koncerto atlikėjų jau turi patirties kuriant vaidmenis „Voro vestuvėse“ ir atliekant jų kūrinius. Taigi, dainuoti dauguma savus tekstus jau mokėjo – tereikėjo juos prisiminti ir, be abejo, susiderinti tarpusavyje, pajausti visą komandą. Manau, mums sekasi labai neblogai ir rezultatu, kurį šiuo metu matau, esu patenkinta. Visgi mes vis dar intensyviai dirbame, o repeticijos tęsis iki pat koncertinio turo pradžios.

Antroji mūsų repeticijų dalis – choreografija. Jai šiemet skiriamas ypač didelis dėmesys, kadangi per koncertus scenoje beveik nebus dekoracijų. Choreografiją mums kuria žymus latvių choreografas Agris Danilevičas. Intensyvias choreografines repeticijas su juo pradėjome kovo pabaigoje.

– Šiemet „Voro vestuvėse“ turite naujoką – aktorių Dominyką Vaitiekūną. Kaip jis atsirado Voro svitoje?

– Dominykas buvo mano mokinys. Pernai pasirašiau jam įskaitą. Dabar juokaujame, kad įskaitą jis gavo su sąlyga, jog prisijungs prie „Voro vestuvių“ komandos ir atliks nedorėlio Vabalo be ūsų vaidmenį septyniuose koncertuose. Dominykas labai stropus, kruopštus, darbštus. Toks jis buvo būdamas mano studentas, tokį pat jį matau ir dabar. Taigi, su Vabalu be ūsų problemų neturime, nebent tik vieną – reikia persiūti kostiumą, nes Dominykas iki koncertinio turo pradžios turbūt paaugti kelias dešimtis centimetrų nespės.

– Šalia scenos grandų – aktoriaus ir dainininko Andriaus Kaniavos, operos solisto Rafailo Karpio, šou verslo ryklio Algio Ramanausko-Greitai, aktorių Eimučio Kvoščiausko, Aušros Štukytės, Aldonos Vilutytės ir kt., choro „Brevis“, scenoje pasirodys būrys „Tele bim-bam“ vaikų, kaip juos atrinkote?

– „Voro vestuvėse“ dalyvaus 22 „Tele bim-bam“ vaikai, kurių mažiausiam vos ketveri. Gaila, kad keičiasi atlikėjai, nes dalis anksčiau „Voro vestuvėse“ dalyvavusių vaikų jau užaugo, tačiau kartu ir labai džiaugiuosi, jog turiu jiems puikią pamainą. Apskritai atrinkti vaikus ir jiems paskirstyti vaidmenis nėra sudėtinga – pamatau vaiką ir jau žinau, kokiam vaidmeniui jis geriausiai tinka.

– „Voro vestuvės“ bus rodomos ne pirmą kartą, kuo šios skirsis nuo ankstesnių?
– Tai bus didžiulis koncertas, kuriame daugiau kaip 50 artistų atliks 17 linksmų ir gerai pažįstamų kūrinių, papasakos „Voro vestuvių“ siužetą. Nors mes visi vilkėsime tokius pat ryškiaspalvius kostiumus, tačiau labai skirsis scenografija. Ji bus labai moderni – spalvinga animacija bus rodoma vaizdo projekcijose. Nuo ankstesnių „Voro vestuvių“ skirsis ir choreografija – jos bus gerokai daugiau ir sudėtingesnė.

Kas: „Voro vestuvės“

Kur: „Žalgirio“ arenoje

Kada: balandžio 22 d. 16 val.


Šiame straipsnyje: Voro vestuvėsrenginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

brrr

brrr portretas
oi, is pirmo zvilgsnio labai i kristinute B. ta moteriske panasi :P

Joja

Joja portretas
Na va, WORRAS jau zenijas, ga ateis i prota, ir neberasys ,,woriskai kvailu,,komentaru:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių