Vokiškų leidinių bibliotekoje – ir knygos, ir kinas

Rugsėjo viduryje Klaipėdoje startavęs renginių ciklas jaunimui „Kultūra tarp knygų“ vėl kviečia užsukti į Vokiškų leidinių biblioteką.

Ji įsikūrusi Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje, kur kiekvieną trečiąjį mėnesio trečiadienį 17 val. iki gruodžio rodomi filmai iš Vokietijos, vyksta pokalbiai apie knygas ir konkursas.

Vilniaus Goethe’s institutas su projekto partneriu I.Simonaitytės biblioteka pristato renginių ciklą jaunimui „Kultūra tarp knygų“ ir laukia visų, kuriems artima ir įdomi vokiečių kultūra. Čia pristatomi šiuolaikiniai, apdovanojimus pelnę filmai iš Vokietijos, rengiami susitikimai su įdomiais žmonėmis bei vokiečių literatūros pristatymai.

Šia iniciatyva Vilniaus Goethe’s institutas siekia atkreipti jaunimo dėmesį į Vokiškų leidinių biblioteką, kuri iš tiesų turi ką pasiūlyti – nuo šiuolaikinės mokslinės ir grožinės literatūros, enciklopedijų ir leksikonų iki vokiškų žurnalų bei filmų. Tai vieta, kur galima rasti bendraminčių, sužinoti, kas naujo ir įdomaus vyksta Vokietijoje, rasti informacijos apie studijas ir galimybes mokytis vokiečių kalbos.

„Visus bibliotekos lankytojus kviečiame aktyviai dalyvauti konkurse „Rekomenduoju perskaityti!“. Radus įdomią knygą, kviečiame pasidalyti savo įspūdžiais ir rekomenduoti knygą kitiems. O tai padaryti labai paprasta: pakanka atsiųsti mums trumpą komentarą vokiečių arba lietuvių kalba iki 2010 m. lapkričio 30 d. el. paštu kultur@vilnius.goethe.org. Geriausių ir išradingiausių komentarų autoriai bus apdovanoti firminiais Goethe’s instituto prizais“, – žadėjo Goethe’s instituto kultūros programų koordinatorė Inga Nostytė.

Šį trečiadienį jaunųjų klaipėdiečių laukia vokiečių kino režisieriaus Marcuso H.Rosenmüllerio filmas „Kaip tapti nemirtingu“.

Jis pasakoja istoriją apie vienuolikmetį Sebastianą, kuris gyvena su tėvu ir vyresniu broliu Bavarijos kaime. Kai vieną dieną jis sužino, kad mama mirė jį gimdydama, berniukas pasijaučia ne tik kaltas, jame gimsta didžiulė mirties baimė. Kiekvieną naktį Sebastianą kankina košmarai, kuriuose jis stovi prieš Paskutinį Teismą ir yra nuteisiamas nesibaigiančioms kančioms pragaro ugnyje. Tikrovėje berniukas užsimoja įveikti sunkią užduotį – visas savo nuodėmes išpirkti gerais darbais. Tačiau netrukus jis pastebi, kad dėl jo pastangų be jokių kompromisų visiems padėti, nuodėmių sąrašas tik ilgėja. Galų gale vargšas vaikas mato tik vieną kelią išvengti pragaro ugnies – jis turi tapti nemirtingu...

Vėliau renginių ciklo „Kultūra tarp knygų“ popietėse:

* lapkričio 17 d. – filmas „Princesių maudynės“ („Prinzessinnenbad“, rež. Bettina Blümner);

* gruodžio 15 d. –  susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru, kuris skaitys iš savo mėgstamos vokiškos knygos;

Visi renginiai vyks Vokiškų leidinių bibliotekoje (viešoji I.Simonaitytės biblioteka, Herkaus Manto g. 25, Klaipėda). Renginių pradžia – 17 val. Įėjimas – nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių