Vokietijos futbolo aistruoliai gviešiasi paspirginti orakulą Paulį

Nusivylę Vokietijos futbolo aistruoliai reikalauja viešai paspirginti ant ugnies savo neseniai buvusį dievaitį - aštuonkojį pranašautoją Paulį, kuris "nusprendė" kad jų šalies rinktinė pralaimės Ispanijai pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje pusfinalyje.

"Niekas neprilygs keptam moliuskui, - sako Dolores Lusch (Dolores Luš), kuri dirba žuvies kioske. - Supjaustykite jį plonais gabalėliais ir apkepkite iš visų pusių, prieš tai pagardinę druska, citrinos rūgtimi, alyvuogių aliejumi ir česnaku. Skanumėlis!".

Taip pat kraujo trokšta ir žinomi Vokietijos leidiniai, kurių puslapiai mirga receptais.
"Šveiskite jį į keptuvę", - pyksta ant tapusio neįtinkančiu pranašautojo laikraštis "Berliner Kurier", lygiai kaip ir "Die Welt", "Sueddeutsche Zeitung" ir "Hamburger Abendblatt".

Aiškiaregis iš jūros, gyvenantis "Sea Life" akvariume Vokietijos mieste Oberhauzene, išgarsėjo, kai tiksliai atspėjo, kaip baigsis visų Vokietijos rinktinių rungtynės, tarp jų sensacingą vokiečių pralaimėjimą Serbijos komandai grupių etape pusfinalyje.
Pauliui duodamos dvi dėžutės su maistu, prie kurių pritvirtina vienos ar kitos rinktinės vėliavos. Manoma, kad moliuskas "stato" už tą komandą, su kurios vėliava dėžutę pasirenka pirmiausia.

Kai kurie net mano, kad aštuonkojis - orakulas, išvydęs pasaulį Anglijoje, turi stebuklingų galių, kurios veikia jautraus būdo žmones, tarp jų žaidėjus.
Tačiau nepaisydami visų nuomonių ir aiškinimų akvariumo atstovai neleis skriausti savo augintinio.

"Nieko bloga Pauliui nenutiks. Niekas nenori jam pikta", - patikino Tanja Munzing (Tania Muncing) iš "Sea Life", kuri tvirtai tiki puikia ekstrasenso ateitimi.

Ispanijos ministras pirmininkas Jose Luizas Rodriguezas Zapatero (Chos4 Luisas Rodrigesas Sapateras) paragino aštuonkojui skirti apsauginius.

"Esu susirūpinęs dėl aštuonkojo ... Svarstau galimybę pasiųsti jam apsauginių komandą", - radijui "Cadena Ser" juokaudamas sakė J.L.R.Zapatero.

Savo ruožtu Ispanijos pramonės ministras Miguelis Sebastianas (Migelis Sebastianas) sakė, kad moliuskas turi būti "nedelsiant" perkeltas į Ispanija, kad būtų galima "užtikrinti jam saugumą".

Šį penktadienį moliuskas priims dar vieną lemtingą sprendimą dėl Ispanijos ir Nyderlandų finalinių rungtynių, taip pat rungtynių dėl trečiosios vietos (Vokietija -Urugvajus) nugalėtojų. Iš karto keli televizijos kanalai tiesiogiai transliuos "pranašystę".
Ketvirtadienį keli leidiniai jau suskubo pranešti, kad moliuskas pasirinko Nyderlandus, bet ši informacija buvo "antis".

Vis dėlto penktadienio prognozės Pauliui gali būti paskutinės: pustrečių metų aštuonkojis jau laikytinas senoliu pensininku. Galvakojai moliuskai paprastai negyvena ilgiau trejų metų.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių