Vokietijoje nugaišo „aiškiaregys“ aštuonkojis Paulis

Vokietijoje nugaišo aštuonkojis Paulis, kuris šiemet išgarsėjo teisingai nuspėdamas Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykusio pasaulio futbolo čempionato rungtynių nugalėtojus, antradienį pranešė okeanariumo, kuriame gyveno šis galvakojis, pareigūnai.

„Oberhauzeno jūrų gyvybės centro administraciją ir darbuotojus apėmė sielvartas, kai praeitą naktį nugaišo aiškiaregis aštuonkojis Paulis, įgijęs pasaulinį pripažinimą per neseniai vykusį Pasaulio futbolo čempionatą“, - sakoma okeanariumo paskelbtame gedulingame pranešime.

„Paulis sužavėjo pasaulį, teisingai nuspėjęs nugalėtojus visose pasaulio čempionato rungtynėse su Vokietijos rinktine ir galiausiai finale, - sakė šio centro direktorius Stefanas Porwollis. - Dėl savo sėkmės jis tapo vos ne mažiau žinomas kaip pats pasaulio čempionatas... Savaime suprantame, mes labai juo susižavėjome; jo bus skaudžiai pasigendama“.

Aštuonkojis tapo tikra žvaigžde, teisingai atspėjęs visų aštuonių rungtynių, dėl kurių buvo „atsiklausta“ jo nuomonės, baigtį - tarp jų Ispanijos pergalę finale prieš Nyderlandus rezultatu 1-0.

Spėjant rezultatus, į „aiškiaregio“ akvariumą būdavo įdedamos dvi skaidrios plastikinės dėžutės, ant kurių būdavo pavaizduotos rungtynių komandų vėliavos, o į vidų įdėta po moliuską.

Stebint daugybei žurnalistų Paulis prišliauždavo prie kurios nors dėžutės, atidarydavo jos dangtelį ir prarydavo gardėsį. Sėkmė buvo pranašaujama komandai, kurios dėžutė būdavo ištuštinama pirmoji.

Dėl šių neįprastų gebėjimų gyvūnas tapo žiniasklaidos numylėtiniu. Jo paskutinius „seansus“ tiesiogiai transliavo Vokietijos naujienų televizijos.

Tačiau Anglijoje pasaulį išvydusiam „aiškiaregiui“ dėl šio talento buvo iškilęs pavojus: britų žiniasklaida piktinosi dėl aštuonkojo „išdavystės“, kai jis išpranašavo pergalę Vokietijai prieš „tėvynės“ vienuolikę. Britanijos rinktinė tąsyk pralaimėjo rezultatu 1-4.

Vėliau galvakojis užrūstino vokiečių futbolo aistruolius: jie grasino iš Paulio pagaminti sušį, kai šis teisingai išpranašavo Vokietijos pralaimėjimą Ispanijai pusfinalio rungtynėse.

Įsižeidę dėl Paulio „išdavystės“, daugelis iš 350 tūkst. aistruolių dainavo aštuonkojį smerkiančias dainas, žiūrėdami pusfinalio rungtynes Berlyne įrengtuose didžiuliuose ekranuose.

Tribūnose taip pat buvo iškeltas klausimas dėl Paulio motinos padorumo, o jo okeanariumas sulaukė grasinamų laiškų, kuriuose aštuonkojui buvo pranašaujamas galas keptuvėje.

Tuo tarpu Ispanijos premjeras Jose Luizas Rodriguezas Zapatero į šiuos grasinimus reagavo visiškai rimtai ir paragino „orakului“ skirti asmens sargybinius.

Šio šalies pramonės ministras Miguelis Sebastianas žengė dar toliau, pareikalavęs gyvūną nedelsiant perkelti į Ispaniją, kur būtų „užtikrinta jo apsauga“.

Paulio gerbėjams neverta per daug liūdėti: okeanariumas jau augina jo įpėdinį, kuriam bus suteiktas tas pats vardas.

Nugaišusio galvakojo kūnas šiuo metu laikomas šaldytuve, kol okeanariumas nuspręs „kaip geriausiai pažymėti jo netektį“.

„Galbūt nutarsime įrengti Pauliui nedidelį kapą mūsų teritorijoje ir pastatyti kuklų nuolatinį mauzoliejų, - sakė S.Porwollas. - Gali atrodyti keista, kad taip elgiamasi dėl jūros gyvio, tačiau Paulis per savo trumpą gyvenimą taip išpopuliarėjo, kad toks sprendimas tikriausiai būtų pripažintas tinkamiausiu“.


Šiame straipsnyje: aštuonkojisPaulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių