V.Juozapaitis grįžta į Radviliškį

Prieš kelias dienas Vilniaus rotušėje Lietuvos kariuomenės dieną atšventęs edukacinis projektas „Per Musica Ad Astrum” tęsia koncertų-susitikimų su iškiliais menininkais ciklą.

Lapkričio mėnesį garsūs šalies muzikos meno atstovai džiugins Radviliškio, Butrimonių, Kauno muzikos mylėtojus.

Lapkričio 24 d. 18 val. Radviliškio kultūros centre klausytojų laukia „Per Musica Ad Astrum” koncertas-susitikimas su Lietuvos nacionalinės premijos laureatu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoju, operos solistu, Vytauto Juozapaičio edukacinio kultūros ir meno centro steigėju ir vadovu, Radviliškio miesto garbės piliečiu profesoriumi Vytautu Juozapaičiu.

Maestro koncertą-susitikimą rengia kartu su savo studentu, operos solistu, baritonu Šarūnu Šapalu bei koncertmeistere Svaja Skučiene. Prof. Vytautas Juozapaitis yra koncertavęs įvairiausiuose Lietuvos ir užsienio teatruose, sukūręs beveik 50 pagrindinių baritono vaidmenų operose, operetėse ir miuzikluose, taip pat atlikęs daugybę partijų oratoriniuose veikaluose. Lietuvos kompozitoriai specialiai šiam solistui yra parašę vaidmenis - Žilvino (operoje „Žilvinas ir Eglė“) ir Žygimanto Augusto (operoje „Karalienė Bona“).

Lapkričio 25 d. 12.30 val. Butrimonių gimnazijoje lankysis naujasis edukacinio projekto „Per Musica Ad Astrum” globėjas Lietuvos nacionalinės premijos laureatas M. K. Čiurlionio kvartetas. Kvartetas yra sugrojęs per 3700 koncertų Lietuvoje ir daugelyje užsienio šalių, dalyvavęs stambiuose festivaliuose, per ilgą kūrybinį gyvenimą kvartetas yra išleidęs keliolika vinilinių plokštelių, CD. 1990 m. Čiurlionio kvartetui pirmajam iš Lietuvos menininkų buvo suteikta Lietuvos nacionalinė premija. Koncerto-susitikimo metu laukia įdomi muzikinė programa, pokalbis su kvarteto nariais bei įvairūs prizai renginio klausytojams.

Gimtojoje Kauno Juozo Naujalio gimnazijoje lapkričio 30 d. 14 val. koncertą-susitikimą surengs Lietuvoje ir užsienyje sparčiai populiarėjantis, talentingas, kūrybingas, trumpam į gimtinę grįžęs pianistas Edvinas Minkštimas, šiuo metu daktaro laipsnio siekiantis The Juilliard School Niujorke, Jerome Lowenthal klasėje. Pianistas yra koncertavęs įvairiose Lietuvos bei užsienio koncertų salėse, nuolat dalyvauja įvairiose labdaros akcijose, yra daugybės konkursų laureatas, tarp kurių ir M. K. Čiurlionio konkurso I premija. Menininkas taip pat yra sukūręs fortepijoninių, kamerinių bei simfoninių kūrinių, kuriuos ne kartą atliko Lietuvoje bei užsienyje.

Edukacinis projektas “Per Musica Ad Astrum” į koncertų sales keliauja ne tuščiomis. Klausytojų, pasidomėjusių atlikėjų biografija, kūrybiniu keliu, parengusių klausimus laukia įvairūs prizai.


Šiame straipsnyje: Vytautas Juozapaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių