V.Juknaitės knygos įkvėpta režisierė G.Beinoriūtė sukūrė filmą

Spalį Lietuvos kino teatruose bus pradėtas rodyti režisierės Giedrės Beinoriūtės dokumentinis filmas apie vaikus „Pokalbiai rimtomis temomis".

Jį režisierė sukūrė įkvėpta nacionalinės premijos laureatės Vandos Juknaitės populiarios knygos „Tariamas iš tamsos„, pranešė filmo projekto ėmusis kino studija „Monoklis“.

V.Juknaitė 2007 metais pirmąkart išleisoje knygoje kalbasi su ypatingo likimo vaikais, atskleidžia vaikų gebėjimą samprotauti svarbiais būties klausimais.

„Pokalbiai su vaikais ypatingi tuo, kad žodžiai čia neturi beveik jokios reikšmės. Mes neišgirsime jokios išbaigtos sentencijos. Svarbiausia čia yra santykis. Vaikai įtraukia mus į santykį. Santykį, kuriame mes išgirstame ne tik juos, bet ir pačius save" - sako rašytoja.

Filmas „Pokalbiai rimtomis temomis", anot jo kūrėjų, taip pat leis pamatyti mūsų pačių problemas.

„Kada atsirado mintis sukurti filmą iš pokalbių su vaikais, tiksliai nepamenu. Tiesą pasakius, tai atrodė praktiškai neįmanoma. Juk viena yra prieiti prie vaiko su pieštuku ir sąsiuviniu, o visai kas kita - su kino kamera, mikrofonu ir dar penkiais kolegomis. Bet kuo labiau neįmanoma, tuo įdomiau pabandyti," - sako režisierė G.Beinoriūtė.

Šio filmo pagrindiniai herojai - vaikai ir paaugliai, apdovanoti ypatingu gebėjimu apsakyti juos supantį pasaulį. Minimalistine maniera nufilmuoti pokalbiai su jais atskleidžia kartais melancholišką, kartais juokingą, kartais dramatišką šiuolaikinio pasaulio vaizdą. Filme keliami klausimai apie vienatvę, meilę, Dievą, pasaulį, žmogaus ryšį su kitu žmogumi.

Ši juosta kino teatruose bus pradėta rodyti nuo spalio.


Šiame straipsnyje: kinasfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių