„Visagino country“ sulaukė ir naujos elektrinės statytojų dėmesio

Visagine vykstantį devynioliktąjį tarptautinį kantri muzikos festivalį jau pamėgo visame pasaulyje žinomi kantri muzikos atlikėjai ir jaunimas. Šiemet jį parėmė ir naujosios atominės jėgainės strateginis investuotojas – Japonijos „Hitachi“ kompanija.

Festivalio signataras Virgis Stakėnas jau devynioliktą kartą dainuoja festivalio himną. Jis sako ir pats netikėjęs, kad festivalis taps toks populiarus ir ilgaamžis.

„Žmonės atėjo, jie nežinojo, kaip tą muziką priimti. Jie atėjo su krempleno suknelėmis ,su aukštakulniais bateliais, paskui pamatė, kad tai laisvų žmonių muzika“, – sakė festivalio sumanytojas.

Pasak V. Stakėno, jau dešimtmetį prieš festivalį vykstantys jaunųjų kantri muzikos atlikėjų pasirodymai išugdė daug jaunų talentų, tarp jų – grupė „Vixva“ iš Klaipėdos.

Festivaliuose dalyvavo įvairių kantri muzikos laisvųjų žanrų atlikėjai beveik iš visos Europos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Kanados, Jungtinių Valstijų. mažiau žinomų ir pasaulinio garso žvaigždžių, pavyzdžiui, kaip amerikietis Ray Scottas.

„Jis lankosi pas mus jau devyneri metai, kas yra iš tikrųjų išskirtinės teisės. Jis vis sugalvoja naujus projektus, kaip pas mus atvažiuoti, nes jam Visaginas, kaip jis sako, grįžimas namo“, – teigė festivalio prezidentė Rūta Čeikytė.

„Džiaugiamės aplinka, šiek tiek mažiau žiūrovų negu tikėjomės, bet džiugina žmonių nuoširdumas ir atsidavimas“, – kalbėjo danų grupės „Lonerock“ atlikėjas Erikhas Phetrmannas.

Šeštadienio vakarą pasibaigsiantį festivalį šiemet rėmė ir naujosios Visagino atominės jėgainės strateginis investuotojas – „Hitachi“ kompanija.


Šiame straipsnyje: Visagino countryVAEmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
SITAS STRAIPSNIS GRYNAS MELAS. Vadinamas @kantri festivalis@ buvo bojkotuojamas Visaginieciu ir ten buvo tik tie, kurie atvaziavo. Zodziai muzikantai buvo ir ziurovais. VISAGINAS NUSISPJOVE I SVETIMA PROAMERIKETISHKA FUFLIAKA PAVADINIMU"kantri" ir MAN SMAGU,KAD AS ESU VIENAS IS TU, KURIE ORGANIZAVOME SITA BOJKOTA. TIK SU RUSIJA IR BALTARUSIJA LIETUVOS ATEITIS! .

spekit

spekit portretas
ar elektra nuo to atpigs?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Straipsnis nepasakė tiesos, Hitachi "Visagino Country" remia jau kelis metus. Ar nebus tai valdžios ir miestiečių papirkinėjimas? Visagino merė drąsiai užstriksėjo ant scenos ir visiems pareiškė: "Atominė elektrinė bus!" Keistas konservatorių pokštas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių