Virtuvės šefas atskleidė, ką valgo karalienė Elizabeth II

Ar jums niekuomet nebuvo smalsu, ką valgo Didžiosios Britanijos karališkieji asmenys? Dabar savo smalsumą galite bent šiek tiek apmalšinti, mat buvęs karalienės Elizabeth II virtuvės šefas atskleidė, ką valgo karalienė, netrukus švęsianti deimantinį savo valdymo jubiliejų.

Tie, kas mano, jog į jos valgiaraštį įtraukti brangiausi patiekalai iš specialių produktų, labai klysta, mat jos skonis – visai kuklus.

Karališkųjų rūmų virtuvėje 15 metų dirbęs Darrenas McGrady atskleidė, kad karalienė Elizabeth II valgo keturis kartus per dieną.

Pasak jo, karalienė nemėgsta bulvių, tačiau mėgaujasi užkandžiais su uogiene, o dieną baigia taure džino ir „Dubonnet“ aperityvo (viena dalis džino ir dvi dalys "Dubonnet).

Pusryčiams ji renkasi kukurūzų dribsnius „Cornflakes“ arba „Special K“ su abrikosais, slyvomis ar makadamijų riešutais. Kartais jai pakanka virto kiaušinio ar skrebučio su uogiene ir arbatos.

Karalienė dažniausiai pusryčiauja viena, apie 9 val. ryto, mat jos vyras princas Philipas valgo pusvalandžiu anksčiau.

Pietūs karališkuosiuose rūmuose patiekiami 13 val. Dažniausiai valgomi žuvies patiekalai su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, vytintais špinatais ar cukinijomis.

Tuomet ateina eilė popiečio arbatėlei su pyragaičiais, paplotėliais ar sumuštiniais.

D.McGrady atskleidė, kad 86-erių britų monarchė labiausiai mėgsta pyragėlius su medumi ir grietinėle, taip pat biskvitinius tortus su imbieru, vaisiais ir šokoladu. Šiuos skanėstus per karališkąsias vestuves su Kate Middleton rinkosi ir princas Williamas.

Prie popiečio arbatos šefas taip pat patiekdavo sumuštinius su rūkyta lašiša, agurkais, kumpiu ar kiaušiniais.

Vakarienei karalienė, pasak D.McGrady, valgo žuvį arba žvėrieną.

„Ne visuomet ji suvalgydavo viską. Kartais jai pakakdavo vos dviejų sumuštinių. Būdavo, kad sumuštinių paplotėlius ji tiesiog numesdavo ant žemės, kad jos šunys suvalgytų“, - pasakojo buvęs monarchės virtuvės šefas.

Tačiau, anot jo, Elizabeth II maisto nešvaisto ir nekenčia kai tą daro kiti. Kartą maisto puošybai naudotą citriną ji uždraudė išmesti, sakydama, kad virtuvės darbuotojų ji gali būti panaudota dar kartą.


Šiame straipsnyje: Elizabeth II

NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
Kokia naujiena! Tiesiog is koju vercia! O dabar jos asmeninis valytojas tegul atskleidzia kokios spalvos sudais karaliene sika. Ar labai smirda, kokio dydzio, minkstumo...ir t.t.

boba

boba portretas
Kur naujienos apie Kate? Ar ji jau tuoj susilauks dvyniu? Ko niekas nieko nebeparaso?

joo

joo portretas
neismeskite citrinos:))) ,tikrai ,kad turi lietuvisko kraujo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių