Virtuvės mitų griovėjai: kodėl makaronai sulimpa? (foto)

Jei manote, kad apie vieną mėgiamiausių italų patiekalų – pastą, arba lietuviškai – makaronus, žinote viską, sekmadienį  įsijungus kulinarinę laidą „Virtuvės mitų griovėjai„ greičiausiai pasirodys kitaip. Mitų griovėjai Alfas, Ali ir Martynas TV3 žiūrovams meta iššūkį: „Ar neplanuotai į namus užsukusiems svečiams galėtumėte patiekti nepriekaištingą namų gamybos makaronų lazaniją?“

„Sekmadienį sugriausime du populiarius mitus. Žiūrovai ne sykį domėjosi: ar verdant makaronus iš tikrųjų reikia įpilti į vandenį aliejaus? Vieni spėja, kad aliejus gali padaryti makaronus lipnesnius, antri tikina, kad, į verdantį vandenį šliūkštelėjus šlakelį aliejaus, neputos vanduo. Galite jau dabar nubėgti į virtuvę ir išsiaiškinti patys, kaip yra iš tiesų, arba palaukti sekmadienio ir pažiūrėti, ką naujo jums atskleis „Virtuvės mitų griovėjų„ komanda“, – sako šypsodamasis kulinaras Alfas Ivanauskas.

Tradiciškai į valgio ruošimą bandantys pažvelgti paprastai, bet ne prastai, „Virtuvės mitų griovėjai„ pademonstruos, kaip vos per 2 minutes pasigaminti naminę makaronų tešlą ir pačius makaronus. „Argi nebūtų šaunu savo pačių rankų darbo makaronais pavaišinti netikėtai užsukusius draugus?“ – klausia Alfas. Tiesa, veiklusis vedėjų trejetas siūlys makaronus ne tik virti, bet ir panaudoti lazanijai.

Taip pat laidoje – sicilietiškų Martyno makaronų paslaptis, per 20 minučių paruošiamos nerealaus skonio Ali lazanijos receptas vegetarams ir Alfo kulinariniai eksperimentai „tinginių" labui – pasiūlymas išmėginti pastą su nuostabiu žuvies ir špinatų įdaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių