Virtuvėje daugiau laiko praleidžia vyrai

Nors anksčiau vyravo nuomonė, jog gaminti maistą – moteriškas darbas, žinomi virtuvės šefai šį mitą sugriovė. Visi puikiai žinome, jog kulinarinėse padangėse karaliauja vyrai.

Ne vieną prie žydrųjų ekranų prikausto Jamie Oliverio ekspresija ir gaminimo menas... Gaminti vyrus įkvėpia ir kiti žinomi šefai.

Bėgant laikui lyčių lygybė nugalėjo, tai rodo ir paprastas faktas – 1961 metais prie puodų vyrai praleisdavo vos dvylika minučių, šiandien maisto gaminimui skiria kur kas daugiau nei pusvalandį, rašo meniu.lt.

Taip teigia tyrimą atlikęs profesorius Jonatahn Gershuny iš Laiko tyrimo centro, įsikūrusio Oksforde. Pasak vyro, jau 40 metų juntama lyčių lygybė, tuo tarpu mūsų laukia dar 40. Žinoma visada atsiras vyrų, kuriems ką nors pagaminti – tikras vargas, tačiau mokslininkas teigia, kad moterys dabar praleidžia mažiau laiko virtuvėje. Praeitos kartos atstovės virtuvėje plušėdavo dažniausiai dvi valandas per dieną, dabar šis laikas sutrumpėjo iki vienos valandos ir septynių minučių. Nors pasikeitimas ženklus, dailiosios lyties atstovės visgi pirmauja ir virtuvėje sukiojasi dažniau ir daugiau nei vyrai.

Neseniai atliktas dar vienas tyrimas. Pastarojo tikslas buvo išsiaiškinti, kiek laiko virtuvėje praleidžia vyrai bei moterys Didžiojoje Britanijoje. Pasirodo, kad vyrai virtuvėje užsibūna net 7 valandas ir 6 minutes, tuo tarpu moterys prie puodų praleidžia 6 valandas ir 52 minutes. Skirtumas ne žymus, tačiau skiriasi funkcijos – vyriškiai tepa sumuštinius arba tiesiog ilsisi virtuvėje. Tuo tarpu moterys pluša, verda, kepa, žodžiu ruošia valgį... Didžiojoje Britanijoje stiprios lyties atstovai plauna indus, šluosto stalą po pietų ar vakarienės. Ką gi, belieka pasidžiaugti, kad šiais laikais vyrai į virtuvę užsuka ne tik iš šaldytuvo pasiimti alaus, bet ir savo kulinarinius sugebėjimus bando, stengiasi nustebinti ne vien švenčių progomis.


Šiame straipsnyje: virtuvėvirėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių