Vilniuje svečiuosis vaikų literatūros autoriai iš Šiaurės šalių

Lapkričio 13 d. 18 val. Vilniaus Universiteto Mažojoje auloje lankytojai kviečiami į susitikimą su išskirtiniais Šiaurės Šalių vaikų literatūros kūrėjais. Kasmetinis renginys susilaukia didelio literatūros mylėtojų dėmesio bei yra tapęs gražia kasmetine rudens tradicija – susitikimas su šiauriečių autoriais vyksta penktus metus iš eilės. 

Renginio svečiai – keturi Šiaurės šalių rašytojai – Cecilie Eken iš Danijos, Sveinas Nyhusas iš Norvegijos, Vivica Sjögren iš Švedijos ir Timo Parvela iš Suomijos. Susitikimą ves vaikų literatūros ekspertas, VU docentas, humanitarinių mokslų daktaras Kęstutis Urba. 

Šiaurės šalis įprasta laikyti regionu, kur vaikų literatūra turi išskirtinai gilias tradicijas.

„Šiaurės šalių vaikų literatūra yra viena populiariausių literatūrų Lietuvoje ir greičiausiai tą populiarumą lemia artimas mentalitetas, pasaulėjauta ir vertybės, kūriniuose pertekiamas pasaulis mums lengvai atpažįstamas“, - sako Kęstutis Urba.

Literatūrologo teigimu, analizuojant vaikų literatūros skaitymo tendencijas, tokie Šiaurės šalių autoriai kaip Astrid Lindgren, Tuvė Janson, Josteinas Gaarderis ar Ulfas Starkas Lietuvoje išlieka tarp skaitomiausių ilgus metus.

Susitikimą organizuoja Vilniaus Universiteto Skandinavistikos centras kartu su Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje, Norvegijos, Danijos ir Švedijos ambasadomis Lietuvoje. Susitikimas vyks anglų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių