Vilniuje sprogo tikras hiphopo užtaisas

Penktadienio naktį netoli sostinės senamiesčio įsikūręs aktyvaus laisvalaikio centras „Kablys“ ūžė nuo žmonių šurmulio ir muzikos. Čia vyko vienos nakties hiphopo muzikos festivalis „Dinamitas 2013“. Daugiau kaip pusė tūkstančio gatvės (angl. „urban“ – aut. past.) kultūros entuziastų susirinko pašėlti gatvės muzikos ritmu ir gerai praleisti laiką.

Jau nuo ankstyvo vakaro praeivių dėmesį traukė prie „Kablio“ išsirikiavusi žmonių eilė. Ši per porą valandų nutįso iki pat gatvės, todėl vėliau atėjusiems festivalio lankytojams teko gerokai palūkėti, kol pakliuvo vidun. Tiesa, kai kuriems jaunuoliams laukimas neprailgo – šie nesidrovėdami maukė alkoholį belaukdami savo eilės.

Festivalio metu veikė trys scenos, kuriose pasirodė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio atlikėjai. Savo pasirodymus surengę reperiai ir didžėjai sulaukė didelio klausytojų palaikymo, todėl geros nuotaikos netrūko. Gatvės  kultūrai neabejingi renginio lankytojai mėgavosi reperių, plokštelių sukimo meistrų ir „beat-box“ pasirodymais.

Pasilinksminti nusiteikęs jaunimas renginiui taip pat pasiruošė atitinkamai – dauguma buvo pasipuošę gatvės stiliui būdingais drabužiais ir aksesuarais – kepurėmis, sportiniais bateliais, grandinėlėmis, dėvėjo megztinius su gobtuvais ir pan. Kai kurie jaunuoliai būriavosi į ratelius, kur paeiliui pasikeisdami šoko breiką.

Vakarėlis pilnai įgavo pagreitį pagrindinėje festivalio scenoje pasirodžius repo kolektyvui „MOG“. Nekantraujanti publika kvietė vaikinus greičiau pradėti pasirodymą. Šiems pasirodžius ant scenos, „Kablyje“ nugriaudėjo šūksnių banga. Po keleto minučių visi salėje koncertą stebėję žiūrovai lingavo į ritmą kartu su atlikėjais. Tiesa, nors reperiai keletą kartų užmiršo žodžius, publika liko sužavėta kolektyvo pasirodymu ir prašė pakartojimo.

Audringai pabaigusius atlikėjus pakeitė ne mažesnę emocijų audrą sukėlę „Tie geresni“, dar vėliau - plokštelių sukimo meistras Vaiper Despotin. Vakaras pasiekė kulminaciją ant scenos užlipus visiems gerai žinomam MC Messiah, savo pasirodymu nepalikusio nė vieno abejingo.

Festivaliui pagyrų negailėjo studentė Eglė, kuri nuo vaikystės domisi hiphopo judėjimu. „Džiugu, kad susirinko tokia didelė masė žmonių. Tokie renginiai kaip „Dinamitas 2013“ rodo, kad gatvės kultūra Lietuvoje nėra mirusi ir įgyja vis didesnį pagreitį“, - džiaugėsi festivalio lankytoja. Eglė net  išreiškė viltį netolimoje ateityje Lietuvoje išvysti tokias užsienio repo žvaigždes kaip amerikiečių reperiai Snoop Dogg ir Eminem.


Šiame straipsnyje: dinamitashiphopasrenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

debilai jus

debilai jus portretas
ir jusu muzika debiliska!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių