Vilniuje šėlo FiDi šventės mylėtojai

Kaip ir kiekvieną pirmąjį balandžio savaitgalį, šeštadienį Vilniuje vyksta seniausia studentiška šventė Lietuvoje - Fiziko Diena (FiDi). Šiemet šiam renginiui sukako 40 metų.

Nuo pat ryto Saulėtekyje prie Fizikos fakulteto įsikūrusiame "Fizlende" buvo galima apsilankyti tiek tradiciniuose (kerzo mėtymas, filologių kampelis, kaiušiasvydis), tiek niekur nematytuose atrakcionuose - žaisti trimatį futbolą, sudalyvauti rungtyje "išmaudyk fuksą" ar pašaudyti iš specialiai šiems metams sukurto didžiulio ir galingo prietaiso - bulviašaudžio.

Studentiška šventė šį kartą pasirūpino ne tik lankytojais - studentais, bet ir lankytojais - tėvais, kurie į FiDi atkeliavo su savo atžalomis. Kol tėveliai linksminosi, vaikai galėjo žaisti specialiai jiems pastatytoje didžiuliame kartoniniame labirinte.

Popietę trisdešimt antrąjį kartą Vilniaus Gedimino prospektu pas filologes ropojo atsinaujinęs Dinas Zauras, o paskui jį - eisena.

Dieną vainikuos koncertas jau beveik pamirštuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, kuriuos gyvenimui prikels keliolika grupių, tokios kaip BIX, Spički, Naktinė Pufaika, Siela, TWNKL, Anbo, Atika ir didžėjų Komka, Fresh-T, Endis, DOT, Nostra trijose scenose. Siautulingą atmosferą kurs ne tik gera muzika, bet ir aplinka - vakarėlio erdvei ruošiamos specialios instaliacijos.


Šiame straipsnyje: fidi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių