Vilniuje prasideda tarptautinis festivalis „Kino pavasaris“

Ketvirtadienį Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ prasideda septynioliktasis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“.

Kovo 15-29 dienomis vyksiantis festivalis bus atidarytas lenkų kilmės režisieriaus Romano Polanskio filmu „Kivirčas“ (ang. „Carnage“), kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Kate Winslet (Keit Vinslet), Christophas Waltzas (Kristofas Volcas), Johnas C.Reilly (Džonas K.Railis) ir Jodie Foster (Džodi Foster).

Festivalio metu žiūrovams bus pristatyta beveik 200 filmų. Iš viso bus parodyti filmai iš 58 valstybių, o į „Kino pavasarį“ planuoja atvykti apie 40 svečių.

Taip pat ketvirtą kartą vyks konkursinė programa „Nauja Europa - nauji vardai“, kuriame bus parodyta 11 filmų, iš kurių nugalėtoją rinks vertinimo komisija. Taip pat bus renkamas geriausias trumpametražis filmas. Žiūrovai po metų pertraukos galės rinkti geriausią aktorė, tradiciškai - žiūroviškiausią filmą.

Taip pat „Kino pavasario“ metu bus galima išvysti 34 lietuvių filmus, tarp jų - 15 premjerų.

Praėjusiais metais festivalyje apsilankė rekordinis žiūrovų skaičius - daugiau kaip 64 tūkstančiai. Festivalio vadovė Vida Ramaškienė sakė besitikinti, kad šiemet „Kino pavasaris“ sulauks apie 70 tūkst. žiūrovų.

Filmai bus rodomi keturiuose kino teatruose Vilniuje - „Forum Cinemas Vingis“, „Forum Cinemas Akropolis“, „Skalvija“, „Pasaka“ - ir pagrindiniuose kino teatruose Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.


Šiame straipsnyje: Kino pavasariskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių