Vilniuje koncertuosianti grupė „Aukcyon“ stiprybės ieško Evangelijoje

Vilniaus klube „Pramogų bankas“ ketvirtadienį koncertavusios grupės „Aukcyon“ iš Sankt Peterburgo lyderis atsakė į „Vilniaus dienos“ klausimus.

Tai - jau ketvirtoji kolektyvo viešnagė Lietuvoje. Pirmasis jo koncertas įvyko dar festivalyje „Lituanica-87“.

Grupė susibūrė praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pradžioje. Ji patyrė begalę netikėtų kūrybinių permainų, o muzikos stilius išgyveno sudėtingą evoliuciją: nuo tuo metu populiaraus post-pankroko, ska, regio, Rytų Europos bei Artimųjų Rytų folkloro ir džiazo iki visiškai savito stiliaus ir skambesio.

Grupė išleido daugybę išskirtinių albumų, kuriuose įamžino tam tikrą kūrybinį periodą, ji nevengia eksperimentuoti ne vien instrumentais.

Nors laikas – pinigai, „Aukcyon“ lyderis Leonidas Fiodorovas atsakė į „Vilniaus dienos“ klausimus.

- Su kokiomis mintimis ruošiatės koncertui Lietuvoje?

- Su įprastomis. Norisi sugroti gerą koncertą.

- Ką šiame koncerte išgirs jūsų gerbėjai? Ar Vilniuje skambės naujausi kūriniai iš jūsų repertuaro? Kokie?

- Skambės dainos iš albumo „Jula“. Taip pat ir senos dainos. Šios būtinai bus įtrauktos į programą.

- Ko reikia, kad koncertas būtų idealus?

- Kad žvaigždės būtų palankios. Vidiniai faktoriai mažai įtakos turi koncertui. Išimtis galbūt – aparatūra. Nors prieš dvejus metus koncerte Koktebelyje scenoje skraidė ir lūžo praktiškai viskas: bosinis stiprintuvas, Volkovo smuiko smičius ir t.t., bet koncertas buvo puikus.

- Ar meilė yra jums įkvėpimo šaltinis, naujas kūrybinis skrydis ir stimulas eiti pirmyn? Ar prie to prisideda šiandieninė jūsų mūza?

- Taip, žinoma.

Garsusis muzikantas meilės temos nepanoro toliau vystyti. L.Fiodorovui, kaip ir daugumai menininkų, kurių vaikystė ir paauglystė praėjo pseudolozungais apkabinėtoje tuometėje Sovietų Sąjungoje, labai svarbu dievoieška ir tikėjimas.

„Dalykai, susiję su tikėjimu, išties ima dominti tik tada, kai tai tampa tavo gyvenimo dalimi. Sakyčiau taip: aš praregėjau“, - portalui foma.ru. yra sakęs L.Fiodorovas.

Muzikantas sukonkretino – tikėjimas jam davė gyvenimą: „Aš jau seniai būčiau miręs, jei ne tikėjimas. Tikrąja to žodžio prasme. Ir galiu drąsiai pasakyti, kad tikrą džiaugsmą žmogui gali suteikti tik tikėjimas. Jokie pasiekimai, kelionės, nauji įspūdžiai ar pažintys nesuteikia tokio džiaugsmo, prasmės ir gyvenimo pilnatvės kaip tikėjimas“.

Muzikantas neslėpė, kad skaito Evangeliją. Kodėl?

„Kad suprastum esmę, kaip gyvenimas suręstas. Be Evangelijos neįsivaizduoju savo gyvenimo – ji pastato viską į savo vietas“, - tvirtino L.Fiodorovas.

KAS? Grupės „Aukcyon“ koncertas.

KUR? Vilniaus klube „Pramogų bankas“.

KADA? Rugsėjo 15 d. 20 val.

KIEK? 99-139 Lt.


Šiame straipsnyje: Leonidas FiodorovasAukcyon

NAUJAUSI KOMENTARAI

gers

gers portretas
Tai jau koncertavo ketvirtadieni ar vis dar rugsejo 15d.? Visai neaisku... Ir kiek kainuos? 99-139 Lt.? Cia turbut klaida. Maciau juos Cikagoj 2008-ais. Bilietai kainavo gal $20-22.

m

m portretas
daugiau info cia: savasalus.lt/lt/auctyon.html
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių