Vilnių užburs neeilinis intymus prancūzaitės E. Michel koncertas

Vasaros pabaigoje debiutinį koncertą Vilniuje surengusi atlikėja Eva Michel ruošia naują intymią programą, kurią nekantrauja pristatyti gruodžio 1 d. klube „Brodvėjus“ vyksiančiame pasirodyme.

Eva Michel (26 m.) gimė muzikantų šeimoje Prancūzijoje, čia gavo pianino ir klarneto specialybės diplomus. Gana ilgai dirbusi „rimtą darbą biure“, atlikėja nusprendė atsiduoti muzikai ir pasuko bliuzo bei džiazo keliais. Meilė lietuviui ir noras pažinti svetimą kultūrą, ieškoti naujų iššūkių E. Michel atvedė į Lietuvą.

„Man tai išties buvo „egzotiška“ patirtis. Juk nieko nežinojau apie Lietuvą, net pačių populiariausių stereotipų!“ – viename interviu atvirai kalbėjo atlikėja.

E. Michel talentas neliko nepastebėtas – ji buvo pakviesta prisijungti prie Lietuvos džiazo scenos grandų projekto „Smėlio džiazas“. Tuomet jai scenoje talkino  perkusininkas Tomas Dobrovolskis ir kt. Muzikantė pavergė melomanų širdis ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje bei Čekijoje, kur surengė kelis jaukius pasirodymus.

Šią vasarą E. Michel ieškojimai ją suvedė su gerai žinomais muzikantais Vyčiu Smolsku („Pieno lazeriai“, „Leon Somov feat. Jazzu“, „Sassy Connections“) ir Denis Murašov („The Ditties“, „The Schwings“, „Liberte“, „Simona Smirnova Jazz Quintet“). Trijulė pirmą kartą programą pristatė atsisveikindami su vasara – rugpjūčio 29 d.

Po ypač pasisekusio koncerto ir krūvos atsiliepimų, E. Michel nusprendė sugrįžti ir pristatysi atsinaujinusią programą. Išskirtiniame koncerte repertuaras sudarytas iš žymių, E. Michel specialiai aranžuotų šešto-septinto dešimtmečio prancūziškų dainų (E. Piaf, J. Brelio, S. Gainsbourgo, J. Preverto, H. Salvadoro ir kt.).

„Mano kuriamos aranžuotės, kompozicijos yra unikalios ir labai asmeniškos. Juose stengiuosi atskleisti ir savo meilę prancūzų poezijai bei pasaulio politikai“, - pasakoja E. Michel. Muzikantė priduria, kad labai laukia ateinančio koncerto ir tikisi išvysti kuo daugiau klausytojų.

„Be to, jau visai netrukus pristatysiu dar niekur negirdėtų naujų, savo kurtų aranžuočių“, - intriguoja atlikėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių