Vilniečius džiugina vasaros projektas „Nustebink Vilnių“

Vilniaus miesto Rotušė nuo pat seniausių laikų yra ne tik visuomeninio, bet ir kultūrinio gyvenimo centras. Būtent šių metų vasarą Rotušė pirmą kartą rengia iniciatyvinį projektą „Nustebink Vilnių“. Šiuo projektu siekiama atgaivinti kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą Vilniaus miesto erdvėse. 

Pasitelkus entuziastingus studentus, buvo suformuota kūrybinė komanda, kuri kartu su Rotušės kolektyvu parengė aktyvių veiksmų programą projektui įgyvendinti. Kiekvieną vasaros trečiadienį Rotušės aikštėje nuo 12 iki 13 val. ši komanda stebins (ir jau stebina) vilniečius ir miesto svečius netikėtais pasirodymais - teminiais momentiniais spektakliais, muzikiniais ir kitai pasirodymais, kurie paįvairins miesto kasdienybę.

Vasaros renginių ciklas skatina atkreipti dėmesį ir į kalendorines šventes (tokias kaip Pasaulinė pabėgėlių diena, Tarptautinė žvejų diena, Pasaulio gyventojų diena, Tarptautinė aludarių diena, Jokūbinės, Žolinės), tądien jas minint netradiciškai ir gyvybingai.

Į visus renginius siekiama įtraukti gatvės praeivius, vaikus ir suaugusiuosius, vilniečius ir turistus, suteikti jiems galimybę įsitraukti į dienos programą, vaidinimus ir užduotis. Tad kiekvienas renginių dalyvis - tiek organizacijos, jų nariai, tiek projekto partneriai, tiek ir paprasti praeiviai, prisijungiantys prie projekto, - tampa gyvojo Vilniaus dalimi. Projektas skatina sostinės gyventojus ir lankytojus aktyviai dalyvauti miesto gyvenime, formuoti dinamiško ir žaismingo miesto įvaizdį.

Tikimasi, kad tokia iniciatyva skatins projekto tęstinumą ir ateityje stebinti Vilnių bus galima ir kitose sostinės erdvėse.

Jau šį trečiadienį projektas „Nustebink Vilnių“ visiems girdėtą posakį „Viskas tik per lova ir per pažintis“ pateiks per kitą prizmę.

Rotušės aikštėje stovės stilizuota lova – čiužinys. Visi norintys bus kviečiami prisėsti ir užmegzti pažintis su nepažįstamu žmogumi bei gauti sau naudingos informacijos. Drąsiausių ir komunikabiliausių renginio dalyvių laukia staigmenos. Taip projektas „Nustebink Vilnių“ įrodys, jog norint įgyti naudingų ryšių, užtenka tiesiog išeiti į viešąją erdvę ir turėti drąsos užkalbinti. Prie renginio taip pat prisideda ir Tingis.lt kompanija, kurie taip pat suteiks praeiviams įvairias galimybes susipažinti tiesiog gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių