Vilniečio B.Gražio tapyba įsikurs „Klaipėdos galerijoje“

Ketvirtadienį „Klaipėdos galerijos“ filiale prekybos centre „Herkaus galerija“ atidaroma vilniečio tapytojo Broniaus Gražio darbų paroda.

B.Gražys – žinomas ir vertinamas lietuvių tapytojas. Jo paveikslai – saviti ir įdomūs, kiekviena šio autoriaus paroda – džiaugsmingas kultūrinio gyvenimo įvykis. Juolab Klaipėdoje, kur tapytojas ne toks dažnas svečias. Bet šį ketvirtadienį Bronius Gražys klaipėdiečiams pristatys įspūdingą savo tapybos darbų ekspoziciją – dvi dešimtis drobių.

Ryškiaspalviai, mirguliuojantys, mozaikiški B.Gražio darbai dažnai – siužetiniai, jaukūs, švelniai mistifikuoti.

Mėgstami autoriaus motyvai – žmogaus, katino, žuvies figūra, valtis, taurė – grakščiai įvelkami į abstrakcijos rūbą.

Visoje B.Gražio kūryboje jaučiamas siurrealizmo dvelksmas, fantasmagoriškos pasąmoninės nuojautos dirsčioja pro stilizuotą, bet akiai pažįstamą kasdienybės patiną.

Šio tapytojo kūriniai labai iškalbingi, daugiaprasmiai, abstraktumas tarsi atveria žiūrovui vartus į kitą, vien menininkui pažinią realybę. Tačiau kūrybos intelektualumu autorius „neužsižaidžia“ ir nepamiršta vienos iš pagrindinių meno funkcijų – dekoratyvumo. B.Gražio darbai džiugina ir sielą, ir žvilgsnį.

Šio tapytojo kūrinių galima rasti ne tik privačiose kolekcijose. Jų turi ir Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus, Tretjakovo galerija Maskvoje.

„Šviesiose „Klaipėdos galerijos“ filialo erdvėse drąsaus koloristo paroda skambės kaip muzika, – įsitikinusi galerijos direktorė Violeta Jusionienė. – Siūlome trumpam pamiršti vasaros karštį ir susitikti prie tyriausios tapybos versmės – atgaivos kiekvienam dvasios peno išalkusiam žmogui“.

B.Gražio tapybos vernisažas – ketvirtadienį 17.30 val. „Klaipėdos galerijos“ filiale (prekybos centre „Herkaus galerija“, Herkaus Manto g. 22), kur paroda bus eksponuojama iki rugpjūčio 19 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių