Vilniaus knygų mugėje apdovanoti geriausių kūrinių autoriai

Sekmadienį Vilniaus knygų mugėje apdovanoti „Metų knygos“ rinkimų laureatai. Tradiciškai mylimiausius savo autorius rinko ne profesionalai, bet knygų skaitytojai. Šiemet balsavo daugiau kaip 15 tūkstančių.

Nugalėtojomis tapo šios knygos: suaugusiųjų kategorijoje – Kristinos Sabaliauskaitės „Silva Rerum II“, paauglių – Gendručio Morkūno „Iš nuomšiko gyvenimo“, vaikų – Vytauto V. Landsbergio „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“.

K. Sabaliauskaitės romanas „Silva Rerum II“ – antrasis autorės romanas, tęsiantis Norvaišų šeimos istoriją. Tai pasakojimas apie 1707-1710 metus. Tai – tarsi tikras „atminties detektyvas“, iš kurio bus galima sužinoti, kaip susiklostė ankstesnės kartos narių likimai.

G. Morkūno apysaka „Iš nuomšiko gyvenimo“ – istorija, papasakota nuomšiko, arba vaiko, kurį galima išsinuomoti, vardu – be galo tikra, parašyta neprilygstamu G. Morkūno stiliumi, šokiruojanti, kaip ir visos jo knygos, bet su laiminga pabaiga.

V.V. Landsbergio pasaka „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“ – trečioji autoriaus knyga apie arklį Dominyką. Tai intriguojanti detektyvinė istorija apie pavogtą Dominyko mylimosios amžinai šildantį brangakmenį. Kartu tai ir kupinas graudžios ironijos pamokomas pasakojimas apie meilę, pavydą ir pasiaukojimą.


Šiame straipsnyje: Vilniaus knygų mugėknygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių