„Vilniaus kino šortai“ su Klaipėda atsisveikins sekmadienį

Spalio pradžioje sostinėje startavęs 4-asis tarptautinis jaunųjų režisierių trumpo metražo filmų festivalis „Vilniaus kino šortai - 2009“ trečiadienį pradėjo viešnagę Klaipėdoje. Šeštadienį ir sekmadienį jis pristatys likusias šešias iš 11-os klaipėdiečiams atvežtų šiųmečio renginio programų.

Laspkričio 7-ąją festivalio programa „Lietuviškasis peizažas II“ pateiks Lietuvos jaunųjų kino kūrėjų filmus. Iš jų bus galima pasisemti geros nuotaikos stebint bjauraus sapno „pasekmes“, išgirsti sovietinių sūpynių parko fanatikų pasakojimus bei tyliai nugrimzti į prisiminimus, kuriuos sukelia dabartyje girdimi garsai. Pirmą kartą programoje - jaunojo kino menininko sukurta lietuviška animacija. Programa „Gyvenimo pusėje“ pareikalaus kantraus žvilgsnio. Joje - šeši „šortai“, kurių personažai išgyvena ypač sunkius gyvenimo momentus. Tamsoka programos atmosfera kurs rudenišką nuotaiką, kuri leis iš naujo suprasti ir pastebėti mažus stebuklus ir  liūdesyje gimstančius pozityvius dalykus. „Drąsus žingsnis“ aprėps šešis „šortus“, skirtus tvirtų nervų žiūrovams, nebijantiems iššūkių ir drąsių sprendimų. Lengvi siaubo ir atvirumo nestokojantys filmai padės išsivaduoti iš kasdienybės pančių ir pasinerti į kitokį vaizdų pasaulį.

Lapkričio 8-ąją festivalis kviečia pažiūrėti ryškiausiomis spalvomis nusidažiusią animacijos programą „Judesio iliuzija“, kurioje - ne tik linksmi ir judesio kupini „šortai“ iš Estijos, Ispanijos, Čekijos ir Bulgarijos, bet ir nespalvoti, jautriai perteikti animatorių darbai iš Rusijos, Vokietijos bei Ispanijos. Kino vakarą pratęs programa „Eklektika“ - lengva ir neįpareigojanti, sudaryta tiems, kurie nori per 90 min. pamatyti įvairių žanrų sintezę. Septynių šortų mišrainė „pamaitins“ juoku, tolerancija, liūdesiu, veiks atpalaiduojančiai ir nuteiks pozityviai. Tai - programa skoningai pasirinktai pramogai, kaip teigė festivalio organizatoriai, viešnagės Klaipėdoje pabaigai paruošę dar tris pačius šauniausius „šortus“ - tarptautinės žiuri atrinktas animacinio, dokumentinio bei vaidybinio kino trumpo metražo juostas.

Seansų pradžia - 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g.1/Didžioji Vandens g. 2), įėjimas - 4 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių