Vilniaus centrinį paštą papuoš nauja filatelijos paroda

Nuo šiandien Vilniaus centriniame pašte pradedama eksponuoti vieno žymiausio lietuvių filatelisto Henriko Kebeikio paroda „Tiltai per Neries mažųjų intakų pabaseinio upes“. Parodoje eksponuojamos įvairios nuotraukos ir atvirlaiškiai, kuriuose įamžinti tiltai per Nerį bei 8 jos intakus.

„Ši ekspozicija turėtų sudominti visus, kuriems rūpi Lietuvos keliai ir tiltai, jų raida ir priežiūra skirtingais istoriniais laikotarpiais.

Taip pat parodoje prisiminti kai kurių iš atminties dar neišsitrynusių tiltų statytojų vardai. Negalima leisti, kad laikas nusineštų užmarštin Lietuvos kelininkų darbus, nes jų indėlis į šalies raidą buvo didžiulis“, – sakė parodos autorius H. Kebeikis.

Iš viso parodoje bus galima išvysti beveik pusę tūkstančio įvairių nuotraukų ir atvirlaiškių su juose įamžintais 63 tiltais.

H. Kebeikis pašto ženklus renka jau pusę amžiaus – nuo 1961 metų. Tiltų atvaizdų atvirukus H. Kebeikis pradėjo rinkti 1963-iaisiais, baigęs Kauno politechnikos institutą. Šis pomėgis sustiprėjo 1967 metais, kai jam teko vadovauti Alytaus A. Juozapavičiaus ir Kaniūkų tiltų rekonstrukcijos darbams.

Iš viso už savo sukauptas kolekcijas H. Kebeikis įvairiose pasaulio šalyse yra gavęs per 80 apdovanojimų.

Paroda „Tiltai per Neries mažųjų intakų pabaseinio upes“ Vilniaus centriniame pašte veiks iki kitų metų sausio 5 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių