Vilhelmas Čepinskis su Sergejumi Krinicinu muzikuos Klaipėdoje

Smuiko ir gitaros duetas – Vilhelmas Čepinskis ir Sergejus Krinicinas trečiadienį Klaipėdos publikai pristatys bendrą koncertinę programą „Serenada tau vienai“.

Abu daug koncertuoja

Tarptautinių konkursų laureatas V.Čepinskis aktyviai koncertuoja kaip solistas, taip pat muzikuoja su skirtingais kolektyvais visoje Europoje, yra griežęs JAV, Dominikos Respublikoje, Japonijoje ir kitur.

Smuikininko scenos partneriai – žymiausi pasaulio atlikėjai – Vladimiras Spivakovas, Jurijus Bašmetas, Gidonas Kremeris, Davidas Geringas ir kiti. Vilhelmas dažnai groja su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje.

Muzikas subūrė jaunų ir talentingų atlikėjų kolektyvą, kuris keletą metų koncertavo kaip orkestras „Camerata Klaipėda“. Šis orkestras daug kartų pasirodė Klaipėdoje ir buvo labai šiltai sutinkamas čionykštės publikos. Dabar jo vadovaujamas orkestras vadinasi „Camerata Palatina Vilnensis“.

S.Krinicinas groja „Baltijos gitarų kvartete“. Jis yra kelių gitaros konkursų, Lietuvos klasikinės gitaros festivalio laureatas, daug koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Aranžuotes parašė traukinyje

V.Čepinskis ir S.Krinicinas pirmąją bendrą programą pristatė 2010-ųjų gruodį. Nuo tol atlikėjai daug koncertavo Lietuvoje, o neseniai grįžo iš koncertinio turo po Rusiją.

„Keliaujant dvi paras traukiniu į Uralo sritį, Vilhelmas pastebėjo mano gitaros dėkle rusų romansų natas (dažnai akompanuoju dainininkei Juditai Leitaitei). Jis paprašė parodyti partitūrą ir po kelių minučių pradėjo rašyti aranžuotes smuikui ir gitarai. Taip mūsų repertuare atsirado šeši rusų romansai“, – pasakojo S.Krinicinas.

„Smuikas laikomas vienu artimiausiu instrumentų žmogaus balsui, o balsas, palydimas gitaros skambesio, atsiskleidžia dar jausmingiau... L. van Beethovenas yra pasakęs, kad gitara – tai mažas orkestras. Būdama toks dainingas ir kartu polifoninis instrumentas, ji harmoningai dera su beveik visais žinomais instrumentais“, – teigė S.Krinicinas.

Nusiteikusiems vasariškai

V.Čepinskio ir S.Krinicino atliekamos virtuozinės pjesės, emocionalūs duetai, netikėtos vokalinių kūrinių instrumentinės interpretacijos turėtų pamaloninti vasariškai nusiteikusius klausytojus.

Pasak atlikėjų, programa, kurią netrukus išgirs Klaipėdos klausytojai, plačiai apima istorines epochas – nuo baroko iki šiuolaikinių braziliškų ritmų, nuo argentinietiško tango iki žymiosios F.Schuberto Serenados. Visus kūrinius, išskyrus N.Paganini’o Sonatą, V.Čepinskis specialiai aranžavo smuikui. Tarp kitko, didysis smuiko virtuozas N.Paganini’s taip pat puikiai valdė ir gitarą, yra parašęs nemažai sonatų smuikui ir gitarai, kiekvieną jų skirdamas savo „mūzoms“. Be jausmingųjų rusų romansų, minėtų N.Paganini’o, F.Schuberto kūrinių, koncerte dar skambės A.Piazzolla’os tango, barokinė G.Ph.Telemanno Partita, M.D.Pujolo „Buenos Airių debesys“.

V.Čepinskio ir S.Krinicino koncertas – birželio 13 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 20, 30 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių