Vienintelis muzikinio filmo „Rolling like a stone“ seansas Klaipėdoje

Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje ketvirtadienį nemokamai bus rodomas bene geriausias dokumentinis filmas apie muziką „Rolling like a stone“.

Apdovanoto „Silverdocs“ festivalyje (JAV) „Rolling like a stone“ (2007, rež. Magnus Getten ir Stefan Berg) vienintelis seansas Klaipėdoje primins praėjusio amžiaus 7-ąjį dešimtmetį, kai į savo šovės viršūnę buvo įkopusi grupė „The Rolling Stones“, ir to laikmečio žmones, kurie dalijasi prisiminimais jau šio amžiaus pradžioje.

Maištaujantys, svinguojantys 70-tieji: siautulingas rokas, ilgi plaukai, ekstazėje klykiančios merginos, smagūs vakarėliai... Popmuzikos dievaičių „The Rolling Stones“ grupės nariai – Mickas Jaggeris, Keithas Richardsas ir Brianas Jonesas – 1965-ųjų vasarą pirmą kartą koncertuoja Malmėje (Švedija). Po koncerto, kartu su vietinių „Namelosers“ ir „Gonks“ grupių vaikinais ir jų gerbėjomis jie linksminasi vieno muzikanto namuose...

Mėgėjiška 8 mm kino kamera nufilmuoti kadrai tapo filmo „Rolling like a stone“ atspirties tašku. Keletą juostelėje įamžinto vakarėlio svečių filmo režisieriai sutiko praėjus keturiems dešimtmečiams. Filmas atsigręžia į juos – žmones, kurių tapatybė formavosi 7-ojo dešimtmečio viduryje, kai jų muzikinės karjeros buvo pasiekusios svaiginančias aukštumas. Į jausmingas dailiosios lyties gerbėjas, savo popdievaičių tykojusias namų laiptinėse, rašiusias ugningus, širdelėmis ir bučiniais išraitytus laiškus. Kaip jie gyvena dabar? Ką prisimena iš ano laiko? Ar negailestingai bėgant metams jie susitaikė su senstančio žmogaus kasdienybe, vienatve, praradimais?

Filmas suvertas iš nuoširdžiai papasakotų prisiminimų, svajonių, sapnų, laiškų ir dienoraščių fragmentų, archyvinių dokumentinių kadrų, nuotraukų.

Gruodžio 15 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25) „Rolling like a stone“ bus rodomas švedų kalba su lietuviškais subtitrais. Trukmė – 65 min.

Filmą dovanoja geriausios pasaulio dokumentikos šventė Anykščiuose „E- dox fiesta – 2011“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių