„Vieninteliai ir nepakartojami“: Sofijos Kanaverskytės kūrybos vakaras

Uostamiesčio teatralų kūrybos vakarai „Vieninteliai ir nepakartojami“ penktadienį kviečia į susitikimą su klaipėdiete scenografe Sofija Kanaverskyte.

VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ organizuojamas renginių ciklas iš arčiau jau supažindino su aktoriais Aleksandru Šimanskiu, Nijole Sabulyte, Vytautu Paukšte, Dariumi Meškausku, Virginija Kochanskyte, lėlių teatro režisiere ir dailininke Gintare Radvilavičiūte, muzikinio teatro artistu Šarūnu Juškevičiumi.

Balandžio 27 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks baigiamasis Klaipėdos teatralų kūrybos vakaras iš ciklo „Vieninteliai ir nepakartojami“.

„Susitikime su scenografe S.Kanaverskyte – prisiminimai apie vaikystę, studijas Dailės institute, pažintį ir bendravimą su Juozu Miltiniu, kūrybą Panevėžio, Vilniaus jaunimo, Klaipėdos ir Vokietijos teatruose, pedagoginę veiklą. Viešnia papasakos apie savo pomėgį dekoratyvinei tekstilei, ypač batikai, jos panaudojimo galimybes, pristatys būsimą šaržų ir portretų parodą, skaitys poeziją“, – apie būsimą renginį pasakojo jo vedėjas ir ciklo iniciatorius Sigutis Jačėnas.

„Balticum TV“ nuo balandžio pradėjo rodyti vakarų metu parengtas laidas. Kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį bus galima pamatyti vis naują ciklo „Vieninteliai ir nepakartojami“ laidą. Gegužės 6 d. 18.15 val. per „Balticum TV“ – aktorės N.Sabulytės kūrybos vakaras (gegužės 7 d. 17.15 val. ir gegužės 9 d. 11.15 val. numatyti laidos kartojimai). O pirmąją ciklo laidą – susitikimą su aktoriumi A.Šimanskiu – jau pristatė ir Bernardinai.lt. „Nuo šiol Klaipėdos teatralų kūrybos vakarų akimirkas per internetinę „Bernardinai TV“ gali pamatyti visi visame pasaulyje“, – džiaugėsi S.Jačėnas.

Į visus ciklo „Vieninteliai ir nepakartojami“ vakarus I.Simonaitytės bibliotekoje – įėjimas laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių