„Vieninteliai ir nepakartojami“: artisto Šarūno Juškevičiaus vakaras

Klaipėdos teatralų kūrybos vakarai „Vieninteliai ir nepakartojami“ penktadienį kviečia į susitikimą su Muzikinio teatro artistu solistu Šarūnu Juškevičiumi.

Charizmatiškasis artistas daugeliui klaipėdiečių pažįstamas iš vaidmenų Klaipėdos muzikiniame teatre ir įvairių kultūros renginių, koncertų, yra nepakeičiamas jų režisierius ir vedėjas.

Klaipėdos muzikinio teatro scenoje Š.Juškevičius sukūrė daugybę puikių vaidmenų Publika jį pažįsta kaip Frošą – J.Strausso „Šikšnosparnyje“, Velerhaimą – I.Kalmano „Čardašo karalienėje“, poetą Norberą de Vareną – V.Lebedevo miuzikle „O, mielas drauge“, Tevjė Rabį – J.Bocko miuzikle „Smuikininkas ant stogo“, Pičemą – K.Weillio ir B.Brechto „Trijų grašių operoje“, kunigaikštį Bazilovičių – F.Leharo operetėje „Grafas Liuksemburgas“, Doną Bartolą – G.Rossini’o komiškoje operoje „Sevilijos kirpėjas“, baroną Zetą ir Negošą – F.Leharo „Linksmojoje našlėje”, Dulitlą – F.Loewe miuzikle „Mano puikioji ledi“, serą Džoną Falstafą – O.Nicolai’jaus „Vindzoro šmaikštuolėse”, Paradizą – I.Kalmano „Monmartro žibuoklėje”, gangsterį – C.Porterio miuzikle „Bučiuok mane, Keit”, Deveiką – A.Bražinsko „Šnekučiuose”, Filipą – I.Dunajevskio operetėje „Laisvasis vėjas”, Arčibaldą – P.Abrahamo operetėje „Balius Savojoje“, Kaglerį – J.Strausso operetėje „Vienos kraujas“, kleboną – G.Kuprevičius „Veronikoje“, scenaristą – R.Paulo miuzikle „Sesuo Kerė“...

Š.Juškevičius mielai ir su azartu vaidina spektakliuose vaikams, todėl ir mažieji klaipėdiečiai jam plojo už daktarą Aiskaudą ir batuotą katiną to paties pavadinimo muzikinėse pasakose, karalius – A.Spadavecchia „Pelenėje“ ir A.Kučinsko „Bulvinėje pasakoje“, senelį – V.Konstantinovo „Ką senelis padarys, viskas bus gerai“, tėtę Karlą – J.Gaižausko operoje „Buratinas“, pasakotoją – F.Poulenco „Brambliuko Babaro istorijoje“.

Be to, artistas nesyk yra koncertavęs su S.Šimkaus konservatorijos lietuviškos muzikos ansambliu „Kupolė” ir pastaruosius 10 metų dėsto Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedroje.

Š.Juškevičius 1971–1975 m. muzikos teorijos ir kompozicijos mokėsi Klaipėdos Stasio Šimkaus aukštesniojoje muzikos mokykloje (dabar – S.Šimkaus konservatorija), į kurią po dviejų dešimtmečių grįžo jau kaip mokytojas. O 1979-aisiais jis baigė tuomečius Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetus, kur vokalo mokėsi doc. V.Kuraitės ir vyr. asistento A.Bajerčiaus dainavimo klasėje. Dar būdamas studentas pradėjo savo kūrybinę veiklą Klaipėdos liaudies operoje, prieš 25 metus Klaipėdoje įkūrus Muzikinį teatrą, Š.Juškevičius tapo vienu pirmųjų jo solistų, šiame teatre dainuoja ir vaidina iki šiol.

Ką artistas mano apie savo profesiją, teatrą ir publiką, jis papasakos pats savo kūrybos vakare. Gal ir padainuos, pavaidins, prisimins...

VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ organizuojamas renginių ciklas „Vieninteliai ir nepakartojami“ iš arčiau jau supažindino su aktoriais Aleksandru Šimanskiu, Nijole Sabulyte, Vytautu Paukšte, Dariumi Meškausku, Virginija Kochanskyte, lėlių teatro režisiere ir dailininke Gintare Radvilavičiūte. Plejadą vainikuos scenografės Sofijos Kanaverskytės kūrybos vakaras balandžio 27-ąją.

Aktoriaus Sigučio Jačėno vedami susitikimai su uostamiesčio teatralais vyksta Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25) penktadieniais 17 val. Įėjimas – laisvas.

Nesuskubusiems „Balticum“ TV jau rodo šio ciklo laidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių