Vienintelį koncertą Vilniuje surengs L. Agutinas ir A. Varum

Populiariausias Rusijos dainuojančių sutuoktinių duetas pavasarį sveikinsis su Lietuvos žiūrovais. Didžiausias gimtosios šalies ir užsienio miestų arenas užkariavę dainininkai Leonidas Agutinas ir Anželika Varum kovo 20 dieną surengs įspūdingą gyvo garso koncertą Vilniuje, „Pramogų arenoje“. Naują koncertinę programą parengęs duetas į Lietuvą sugrįš po penkerių metų pertraukos.

Juos vienija daugybė dalykų – penkiolika metų neblėstanti meilė, dukra, bendri koncertų turai, albumai ir griežtas nusistatymas prieš fonogramą. Leonidas Agutinas ir Anželika Varum Rusijoje vadinami puikiu pavyzdžiu, jog didelio populiarumo galima pasiekti, neinant į kompromisą su muzikiniu skoniu ir profesiniais principais.

Puikus skambesys, talentingų muzikantų komanda, scenoje atiduodamos visos jėgos ir dešimtys populiarumo viršūnę pasiekusių dainų – šis receptas jau du dešimtmečius Leonidą ir Anželiką išlaiko labiausiai publikos laukiamų Rusijos atlikėjų elite.

Šalyje, kurios scenoje – milžiniška konkurencija, poros pasiekimai daro įspūdį. Tačiau žvilgtelėjus į atlikėjų istoriją, tai atrodo logiška – Leonidas ir Anželika dabartinę savo padėtį užsitarnavo sunkiu darbu ir talentu, užkoduotu genuose.

Dainininkų gyvenimo linijos – stebėtinai panašios. Abu gimė inteligentų šeimose: Leonidas – muzikanto ir mokytojos, Anželika – kompozitoriaus ir režisierės. Abu muzikinę karjerą pradėjo nebūdami dėmesio centre – Leonidas po Rusiją keliavo, atlikdamas apšildančio atlikėjo vaidmenį, Anželika buvo pritariančioji žinomų artistų vokalistė. Abu prasiskynė kelią ir prieš keletą metų gavo nusipelniusių Rusijos artistų apdovanojimus.

Džiazo fortepijono ir režisūros studijas baigęs Leonidas Agutinas išgarsėjo 1992-aisiais, laimėjęs populiarų Jaltos, o metais vėliau – ir Jūrmalos dainų konkursą. Sėkmė įkvėpė 1994-aisiais išleisti pirmąjį albumą „Bosonogij malčik“, kuriame skambėjusi muzika tais pačiais metais Leonidui pelnė geriausio Rusijos atlikėjo, albumo ir dainos titulus. Žvaigždė sužibo ryškiai – jau po metų dainininkas koncertavo pilnutėlėje Maskvos sporto komplekso „Olimpijskij“ salėje.

Temperamentingas dainininkas publikos meilę pelnė puikiu balsu, nebanaliais kūrinių tekstais ir unikaliu stiliumi, kuriame atsispindi popmuzikos, roko, džiazo, Lotynų Amerikos ritmų įtaka. Festivalio „Pesnia goda“ laureatu jis tapo septyniolika metų iš eilės. Net dvylika sezonų Leonidui Agutinui buvo įteiktas prestižinis Rusijos pramogų verslo prizas „Zolotoj gramofon“ - jis yra vienas šios ceremonijos rekordininkų.

Atlikėjo biografijoje – keliolika albumų, kurių naujausias, „Vremia poslednich romantikov“, pasirodė 2012-aisiais. Kai buvo paskelbta, kad Leonidas Agutinas tapo pasaulyje populiaraus TV šou „Balsas“ praėjusią savaitę startavusios rusiškosios versijos mokytoju, tai nieko nenustebino – atlikėjo autoritetas muzikos pasaulyje yra neginčijamas.

Anželika Varum nuo pat savo karjeros pradžios kūrė naujas Rusijos pramogų verslo taisykles. Į sceną žengti paskatinta tėvo, jau 1991-aisiais atlikėja pelnė populiarumą debiutiniu albumu „Good-Bye, moj malčik“. Drąsūs, kartais provokuojantys vaizdo klipai, kiekviename albume keičiamas stilius, dar paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pritaikytos vakarietiškos pramogų verslo tradicijos – 1996-aisiais rinkoje pasirodė vardiniai Anželikos kvepalai.  Visa tai padėjo atlikėjai greitai tapti viena ryškiausių Rusijos muzikos žvaigždžių – jos hitus „Zimniaja višnia“, „Osennij džaz“, „Gorodok“ iki šiol nuolat transliuoja radijas ir televizija.

Gerbėjus dainininkė pradžiugino ir aktorės talentu – yra nusifilmavusi daugiau nei dešimtyje kino ir televizijos filmų, o 1997-aisiais gavo teatro premiją „Čaika“ už vaidmenį spektaklyje, kuriame pasirodė kartu su legendiniais aktoriais Liudmila Gurčenko ir Armenu Džigarchanianu.

Profesinė Leonido ir Anželikos pažintis greitai virto aistringu romanu, kurį 1997-aisiais vainikavo vestuvės. 1999-aisiais pora susilaukė dukters Jelizavetos. Nuo to laiko atlikėjai dažnai koncertuoja kartu – bendros jų gastrolės džiugino žiūrovus Rusijoje, Vokietijoje, Izraelyje, JAV, Ukrainoje, Kazachstane ir kitose šalyse.

JAV ir Rusijoje namus turinti pora muziką įrašinėja geriausiose pasaulio studijose, o vienas Leonido koncertinių filmų susuktas Kubos sostinėje Havanoje. Sutuoktinių pora padėjo sulaužyti ne vieną stereotipą apie Rusijos popmuzikos kūrėjus – tarp jų ir nuomonę, jog jų muzikai sunku prasiskinti kelią į Vakarų kultūrą.

2005-aisiais džiazo pasaulį nustebino bendras Leonido Agutino ir vieno garsiausių pasaulio gitaristų  Alo Di Meolos įrašytas albumas „Cosmopolitan Life“. Jis buvo pristatytas pasirodymais JAV, Italijoje, garsiajame „Montreux“ festivalyje Šveicarijoje, į kurio sceną patekti svajoja kiekvienas džiazo muzikantas. Šiame albume skamba Leonido Agutino kompozicijos, jį įrašyti padėjo ir Anželika Varum.

„Nuostabus muzikantas. Jis, mano akimis žiūrint, yra Rusijos Stingas“, - apie Leonidą sakė amerikietis Alas Di Meola. Apie šį muzikinį projektą dokumentinį filmą vėliau nufilmavo garsūs austrų režisieriai Hannesas Rosacheris ir Rudi Dolezalas, kūrę vaizdo klipus „Queen“, „The Rolling Stones“, Davidui Bowie, Bruce'ui Springsteenui ir gausybei kitų pasaulio roko žvaigždžių.

Jau apsilankiusieji Leonido ir Anželikos koncertuose žino, kad juose niekada netrūksta energijos, humoro, nesuvaidintos romantikos ir scenos magijos, kai plika akimi matyti, jog artistai vienas kitą supranta iš pusės žodžio. Pasirodymuose skamba ir populiariausi abiejų atlikėjų atskirai, ir kartu įrašyti hitai, tokie kaip „Vsio v tvojich rukach“, „Koroleva“, „Fevral“, „Dve dorogi, dve puti“, „Kak ne dumat o tebe“ ir daugybė kitų.

Du ir kartu, ir atskirai kuriantys talentai scenoje puikiai papildo vienas kitą, kiekvieną vakarą sulaukdami ilgai netylančių plojimų. „Niekada nenorime nuvilti žiūrovų. Mes – popmuzikos atlikėjai, radome save šiame žanre ir puikiai jame jaučiamės. Publika – negailestinga. Ji visada teisi ir žino, kas yra gerai, o kas – blogai. Kiekvienam menininkui, kokios srities jis būtų, yra tiesiog būtinas savo šlageris. Mes stengiamės, kad koncerte neliktų akimirkų, kai žiūrovui būtų nuobodu“, - savo koncertų filosofiją apibrėžia Leonidas Agutinas.

Bilietai į vienintelį Lietuvoje Leonido Agutino ir Anželikos Varum koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir interneto svetainėje ticketpro.lt  Pirmųjų bilietų kaina – nuo 69 litų.

Leonido Agutino ir Anželikos Varum pasirodymą rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music Group“, artimiausiu metu nudžiuginsiantis keleto Rusijos scenos žvaigždžių koncertais. Gruodžio 13-ąją sostinės „Ūkio banko teatro arenoje“ įvyks grupės „Nočnyje snaipery“, sausio 14-15 dienomis Klaipėdoje ir Vilniuje – Jelenos Vaengos, kovo 8-ąją Vilniaus „Pramogų arenoje“ - grupės „Mašina vremeni“ koncertai. Be to, gruodžio 30-ąją „Pramogų arenoje“ bus surengtas Balkanų muzikos žvaigždės Gorano Bregovičiaus, gegužės 28-ąją Vilniaus Kongresų rūmuose – džiazo garsenybės Dee Dee Bridgewater, birželio 4-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje – legendinio gitaristo Erico Claptono, o rugpjūčio 20-ąją Vingio parke – grupės „Depeche Mode“ koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių