Vienas geriausių planetos gitaristų Al Di Meola - vėl Lietuvoje

Sako, Dievas myli trejybę. Verta įsiklausyti, nes Alas Di Meola vadinamas būtent gitaros Dievu, o jo apsilankymas "Kaunas Jazz„ šįkart bus pažymėtas skaičiumi „trys“.

2007 ir 2008 metais festivalyje koncertavęs amerikiečių gitaros virtuozas per ketverius nuo pastarojo pasimatymo prabėgusius metus išleido kritikų liaupsinamą albumą „Pursuit Of Radical Rhapsody“, atnaujino savo kolektyvą „World Sinfonia“ (Alas Di Meola - gitaros, Peo Alfonsi - pritarianti gitara, Fausto Beccalossi - akordeonas, Peteris Kaszas - būgnai) ir į festivalio sceną sugrįžta, būdamas kūrybinių jėgų ir populiarumo viršūnėje.

Nuostabi lyrika, Lotynų Amerikos muzikos, džiazo, roko ir klasikos atspindžiai, tobulas meistriškumas, kai grojimo greitis neužleidžia vietos nuogam jausmui - tai išskirtiniai A.Di Meolos bruožai, dėl kurių žurnalo „Guitar Player“ skaitytojai keturis sykius skelbė muzikantą geriausiu pasaulyje džiazo gitaristu.

A.Di Meola kolektyvui „World Sinfonia“, su kuriuo pasirodys „Kaunas Jazz“, jaučia ypatingą palankumą.  „Tai  - geriausia grupė, kokią man yra tekę suburti", - sako gitaristas, o entuziastingi žiūrovų atsiliepimai patvirtina, kad tai nėra tik tušti žodžiai. Koncertas, kurį būtina aplankyti, jei grojate gitara, svajojate ar svajojote tai daryti, o taip pat, jei niekada nebandėte paimti į rankas instrumento, bet tiesiog mėgstate gerą, brandžią, šilta emocijų banga užliejančią muziką - nes 2012-ųjų džiazo sezono pabaiga Vilniuje šįmet bus būtent tokia.

KUR? Vilniaus kongresų rūmuose, Vilniaus g. 6/16
KADA? Gruodžio 7 d., 19 val.
KIEK? 98 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių