Vengrijoje kačių mylėtojai renkasi specialiose kavinėse

Europos verslininkai ima mėgdžioti japonus ir kuria vadinamąsias kačių kavines, kuriose prie arbatos puodelio lankytojai bendrauja ne tik tarpusavyje, bet ir su pūkuotais keturkojais.

Iš pradžių Japonijoje, vėliau Austrijoje, o dabar ir Vengrijoje – per kelias savaites Budapešte atsidarė jau dvi kačių kavinės, kur šmirinėja draugų ieškantys katinai.

„Žmogaus gyvenimas kupinas įtampos. Dėl įvairių priežasčių daug kas negali laikyti kačių namuose. Bet jei ateina čia, gali pajusti jų šilumą", – sakė kačių kavinės savininkė Krisztina Baltonay.

Tokios kavinės turi atitikti specialius higienos reikalavimus, virtuvėje vaikštinėti katėms uždrausta, jas nuolat tikrina veterinarai, lankytojai privalo dezinfekuoti rankas prieš ir po apsilankymo, o jei katės užsimano paragauti jų maisto – privaloma jas sudrausti. Kavinių savininkai sako, kad įkvėpimo sėmėsi iš žiniose matytų reportažų apie panašias vietas Japonijoje.

„Mes neturime bevielio interneto, kuris viliotų žmones prie kompiuterių, ir skatiname bendrauti, žaisti stalo žaidimus. Pagalvojome, kad katės galėtų sukurti jaukią namų atmosferą", – kalbėjo kačių kavinės savininkė Orsolya Halasz.

Kačių kavinės traukia ne tik vietos gyventojus, jos tapo atrakcija Budapešto turistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Noreciau

Noreciau portretas
kad Vilniuje butu tokiu kaviniu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių