Venecijos festivalio pagrindinį apdovanojimą laimėjo „Pieta“

Pietų Korėjos režisieriaus Kim Ki-duko „Pieta“ laimėjo pagrindinį Venecijos kino festivalio apdovanojimą, o Paulo Thomas Andersono scientologijos įkvėptas „Mokytojas“ gavo kitus du svarbius apdovanojimus.

Ekcentriškasis Kim Ki-dukas per apdovanojimų įteikimo ceremoniją žiūrovus pamalonino scenoje užtraukta daina - taip jis džiaugėsi gavęs „Aukso liūtą“ už savo niūrų pasakojimą apie moralę.

Režisierius, kurio asmenybė atrodo nė kiek neprimenanti jo filmų veikėjų tamsos, nuo scenos dėkodamas vertinimo komisijai sudainavo korėjiečių liaudies dainą „Arirang“.

Jo filme pasakojama apie žiaurų skolų „išmušinėtoją“, kuris šmižinėja po rekonstruojamo Seulo rajono gatveles ir dirbtuves.

Iškrypusio veikėjo gyvenime atsiranda paslaptinga moteris, kuri sakosi esanti jo motina, ir jis ima ieškoti emocinio atpirkimo.

Kim Ki-dukas sakė, kad savo filmu norėjo pasmerkti „ekstremalų kapitalizmą“, ir pridūrė, kad jame trečias pagrindinis veikėjas yra pinigai.

Skolų „išmušinėtoją“ „Pietoje“ itin įtikinamai suvaidino Lee Jung-jinas, o paslaptingą moterį įtaigiai įkūnijo Cho Min-soo.

Filmo pavadinimą įkvėpė garsioji Michelangelo „Pieta“ - Vatikane esanti skulptūra, kuri vaizduoja Švč.Mergelę Mariją, laikančią ant kelių mirusį sūnų Jėzų Kristų.

„Dukart buvau Vatikane pasigrožėti šiuo Michelangelo šedevru. To apkabinimo vaizdas lydėjo mane daug metų. Man tai - žmonijos apkabinimas“, - anksčiau žurnalistams sakė režisierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių