Venecija ruošiasi tarptautiniam kino festivaliui

Venecija jau paruošė raudoną kilimą, o dekoratoriai deda paskutinius akcentus trečiadienį prasidėsiančio Venecijos tarptautinio kino festivalio atidarymo ceremonijos iškilmių vietoje.

Festivalį atidarys George'o Clooney politinės dramos „Kovo idos“  (The Ides of March) pasaulinė premjera.

2011 metų seniausio pasaulyje kino festivalio programoje netrūksta ilgai lauktų filmų ir pirmojo ryškumo žvaigždžių, daugelis kurių tikisi, kad pietūs įtakingoje kompanijoje padės jiems kitų metų pradžioje patekti į sąrašą nominuotųjų ir kitiems prestižiniams apdovanojimams.

Artimiausias 11 dienų šalia Venecijos esanti Lido sala priims pasaulio nepriklausomus filmų kūrėjus ir tūkstančius kiekviename žingsnyje juos sekančių žurnalistų bei paparacių.

Festivalio vadovas Marco Muelleris tikisi, kad Venecijos kino festivalio programa parodys, jog šis renginys vis dar gali varžytis su  Toronto festivaliu, kuris vyksta panašiu metu ir Holivudo studijoms yra pigesnė alternatyva.

„Būtent ši programa parodo, kiek paramos mes sulaukiame iš menininkų, filmų kūrėjų... ir ji įrodo, kad Venecija yra gera vieta, kur galima atkreipti į save dėmesį“, -sakė jis.

Festivalio atidarymo dieną, trečiadienį, su G.Clooney savo smokingus demonstruos drauge vaidinantys Ryanas Goslingas ir Philipas Seymouras Hoffmanas, vėliau festivalyje pasirodys Colinas Firthas, Keira Knightley, Matthew McConaughey, Kate Winslet, Mattas Damonas, Jude'as Law, Gwyneth Paltrow ir superžvaigždė Madonna.

Dvidešimt du konkursinėje programoje dalyvaujantys filmai ir dar daugelis kitų nė iš tolo neprimena gana blankaus 2010 metų sąrašo. Atrodo, kad Venecijos kino festivalio organizatoriai šiemet yra pasiryžę susigrąžinti 2008 metų konkurso sėkmę, kai jame pristatytas filmas „Išminuotojų būrys“ (The Hurt Locker) vėliau buvo apdovanotas šešiais „Oskarais“, tarp jų ir už geriausią juostą.

Viena iš favoričių turėtų būti  Johno Le Carre'o romano apie šnipus ekranizacija, kurioje vaidina „Oskaro“ laureatas Colinas Firthas, tai pat Gary Oldmanas ir Johnas Hurtas.

Dėl pagrindinio festivalio prizo taip pat važysis britės Andrea Arnold juosta pagal Emilės Bronte romaną „Vėtrų kalnas“ (Wuthering Heights), amerikiečių režisierės Ami Canaan Mann darbas „Mirties laukai“ (Texas Killing Fields) ir Williamo Friedkino „Žudikas Džo“ (Killer Joe) ir kitos juostos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių