„Velnio nuotaka“ pirmą kartą atgims teatro scenoje

Penktadienį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje – bene laukiamiausia sezono premjera. Tai Viačeslavo Ganelino ir Sigito Gedos miuziklas „Velnio nuotaka“.

Labiausiai iš muzikinio kino filmo žinomas veikalas profesionalaus teatro scenoje atgimsta pirmą kartą, praneša LRT Televizijos naujienų tarnyba.

Muzikinis filmas „Velnio nuotaka“ ekranuose pasirodė prieš beveik keturis dešimtmečius. Jo personažai ir dainos žmones keri iki šiol.

Legendinis miuziklas statytas ne kartą, tačiau tai būdavę projektiniai pastatymai. Profesionalaus teatro scenoje „Velnio nuotaka“ atgimsta pirmą kartą.

Kūrėjų komanda vienbalsiai tvirtina, kad spektaklis nelabai panašus į filmą. Tačiau pagrindinių vaidmenų atlikėjai prisipažįsta, kad tapatinimo su ekrano personažais neišvengs.

„Ko gero, tai yra labai stiprus palikimas visų lietuvių sąmonėje. Aš iš vaikystės prisimenu, kaip ėjau, mokinė būdama, į kino teatrą žiūrėti to juodai balto kino“, – pasakojo Jurgos vaidmens atlikėja Judita Butkytė.

Jurgos sužadėtinio vaidmenį kuriantis Jeronimas Milius sako, kad atsiriboti nuo filmo ir savaip atskleisti paprasto, tiesmuko kaimo vaikio charakterį nebuvo lengva.

„Pats aš esu vilnietis grynakraujis, asfalto vaikas, nors nemažai laiko gamtoje praleidau augdamas. Bet vis tiek žmogaus iš kaimo vertybės kiek kitokios, jis truputį kitaip ir elgiasi, ir mato viską“, – teigė Girdvainio vaidmens atlikėjas.

Spektaklio režisierius, šio veikalo ėmęsis jau penktą kartą, sako, kad teatro scenoje jis bus filosofiškesnis, su daugiau metaforų, be tiesmukų simbolių. Adaptuodamas filmo libretą scenai režisierius sako daugiau atsigręžęs į Kazio Borutos apysaką „Baltaragio malūnas“.

„Aš sugrąžinau K. Borutos personažus. Jų apysakoje yra kur kas daugiau negu miuzikle. Sugrįžo ir kalvio padėjėjas Jurgutis, kuris lygiai taip pat Jurgą mylėjo. Ten yra fantastinis simbolis romane, kai jau visi miršta personažai, Jurgučiui iš skausmo plyšta širdis ir jisai savo kalvėj miršta ant pasagų krūvos. Nu kur jūs dar surasite, kad ant laimės krūvos miršta žmogus?“ – sakė režisierius Kęstutis S. Jakštas.

Tai bus greičiausiai brangiausias pastatymas Klaipėdos muzikiniame teatre per visą jo istoriją. Jo sąmata siekia 300 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: velnio nuotakateatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių