Vasarą Lietuvoje išsiverš muzikinis ugnikalnis vardu „Testament“

Ketvirtą dešimtį gyvavimo metų pradėjusio sunkiosios muzikos stiliaus – thrash metalo – gerbėjai Lietuvoje jau buvo ne kartą pamaloninti. Vilniuje koncertavo keli iš „didžiųjų“ šio stiliaus atlikėjų – amerikiečių grupės „Metallica“ ir „Megadeth“, vokiečiai „Kreator“ ir keletas kitų žinomų grupių.

Tačiau daugelis melomanų ir thrash metalo gerbėjų iki šiol nepatyrė to, kas jų laukia jau šios vasaros pradžioje. Birželio 27-ąją dieną Vilniuje, „Forum palace“ pasirodys dar vieni amerikiečių trešeriai, stovėję prie šio stiliaus ištakų – grupė „Testament“.

San Franciskas, konkrečiau, jo rajonas Bay Area – amerikietiško thrash metalo lopšys. Tad nenuostabu, kad būtent čia 1983-iaisiais metais susibūrė grupė „Legacy“. Istorija nutyli, kodėl po kelių metų ji pakeitė pavadinimą, bet 1987-aisiais pasirodžiusį debiutinį albumą „The Legacy“ grupė išleido jau besivadindama „Testament“.

Tai buvo sėkminga ilgametės leidybinės sutarties su solidžia kompanija „Atlantic Records“ pradžia – albumas iškart buvo palankiai įvertintas muzikos kritikų. Šiuo metu „Testament“ turi jau dešimt studijinių albumų, daugelis kurių tapo tikra sunkiosios muzikos klasika. Naujausias „Testament“ opusas – 2012-aisiais išleistas jubiliejinis, dešimtasis studijinis albumas „Dark Roots Of Earth“, sulaukęs palankaus kritikų įvertinimo ir užtvirtinęs grupės pasaulinę šlovę.

Be studijinių albumų, kurių pasaulyje iki šiol parduota daugiau nei 12 milijonų egzempliorių, „Testament“ kūrybinį palikimą papildo 4 koncertiniai ir keli rinktiniai albumai bei 12 singlų. Keliolika grupės kūrinių įamžinti muzikiniuose vaizdo klipuose. Grupė „Testament“, šiemet mininti muzikinės veiklos trisdešimtmetį, greta tokių žymių vardų kaip „Metallica“, „Megadeth“, „Slayer“ ar „Anthrax“, pripažinta viena populiariausių ir įtakingiausių thrash metalo scenos atstovių pasaulyje.

Nepaisant to, kad kelis kartus keitėsi grupės sudėtis, ji yra tarsi monolitas, kurį palaiko garsūs ir talentingi muzikantai. Dauguma iš jų su nedidelėmis pertraukomis groja kartu nuo pat kolektyvo gimimo. Ypač išraiškingai grupė „Testament“ atrodo gyvų pasirodymų metu, todėl birželio 27-ąją dieną Vilniuje „Forum palace“ žiūrovai ne tik išgirs geriausias per 30 metų sukurtas dainas, bet ir taps įspūdingo reginio liudininkais. Bilietus į koncertą nuo kovo 1 d. jau platina „Bilietai LT“ kasos ir internete www.bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių