Varniuose du kartus pagerintas pasaulio rekordas

Penktadienį prasidėjęs tarptautinis „Bliuzo naktų“ festivalis Varniuose (Telšių raj.) lankytojams pažėrė ne vieną staigmeną. Bene daugiausiai žiūrovų susidomėjimo sulaukė plačiausios lovos statybos.

Atsigulti ant plačiausios pasaulyje lovos pradžioje buvo kviečiamos aštuoniolika aštuoniolikmečių merginų, vėliau prisijungti buvo raginami įvairaus amžiaus vaikinai ir merginos. Į kvietimą atsiliepė 141 festivalio dalyvis.

Taip du kartus buvo pagerintas pasaulio rekordas, mat ankstesnė didžiausia pasaulyje lova buvo su 70 gulinčiųjų. Naujosios lovos plotis – 33,09 m., o ilgis siekia 1,93 m.. Pirmosios lovos rekordininkės plotis buvo 12,5 m., o ilgis – 6 m.

„Susispauskite, priimkite draugus atsigulti šalia! Reikia sutalpinti kuo daugiau gulinčiųjų, juk siekiame pasaulio rekordo!“, - šūksniais ir ovacijomis ragino organizatoriai. Vienas po kito šonu gulintys dalyviai pagerino pasaulio rekordą.

Renginio sumanytojas ir įgyvendintojas Viktoras Verpetinskis portalui 1diena.lt išdavė, kad jo tikslas – Lietuvos ir Gineso rekordų knygose užfiksuoti lovos duomenys. „Turime užfiksuotus skaičius, pastatytą lovą. Toliau viską perduosime Lietuvos rekordų fiksuotojams, su jais jau yra kalbėta“, - tikino V. Verpetinskis.

Vienos iš pasaulio rekordininkių, trys aštuoniolikmetės moksleivės po rekordo džiaugėsi, kad galėjo prisidėti prie įsimintino įvykio. „Norėčiau tokią patogią ir plačią lovą turėti namie!“, - džiūgavo aštuoniolikmetė Agnė. 

„Gerai, kad pagerinom pasaulio rekordą, bet man lova nebuvo patogi vien dėl to, kad visi gulėjome beprotiškai susispaudę šonu. Vienas vyriškis man vis netyčia užtrenkdavo savo alkūne“, - skundėsi jos draugė Rita. Visos trys merginos pasidžiaugė, kad festivalyje nėra kada nuobodžiauti.


Šiame straipsnyje: Bliuzo naktysVarniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių