„Vargonų vasara“: Nidoje muzikuos viešnia iš Vokietijos

Visą birželį Nidoje vykstančiame XI tarptautiniame festivalyje „Vargonų vasara” šeštadienį koncertuos viešnia iš Vokietijos Julia Gillich-Naroschnaja.

Charkovo (Ukraina) menų universiteto, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Štutgarto ir Trosingeno (Vokietija) aukštųjų muzikos mokyklų absolventė J.Gillich-Naroschnaja – atlikėja, vienodai gerai įvaldžiusi tris klavišinius instrumentus – fortepijoną, klavesiną ir vargonus.

Ypatingas potraukis ir įkvėpimas ją sieja su renesanso ir baroko muzika:  puikiai dera viskas – ir žinios, ir patirtis, ir išraiška, ir techniniai gebėjimai.

Jos koncerto programoje „Senosios muzikos vitrina: Stylus Phantasticus“ festivalyje „Vargonų vasara“ birželio 16-ąją skambės XV–XVIII a. italų, flamandų, austrų, vokiečių kompozitorių kūriniai.

XI tarptautinis festivalis „Vargonų vasara” vyksta birželio 9–30 dienomis Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje(Pamario g. 43). Pažymint profesoriaus Leopoldo Digrio atkurtos Vargonų klasės Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 50-metį, šiemt festivalyje sumanytas visas ciklas koncertų, kuriuose muzikuoja skirtingais laikotarpiais maestro klasėje studijavę ar stažavęsi vargonininkai.

Bilietai į XI „Vargonų vasaros“ koncertus – po 15 litų. Koncertų pradžia – 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių