A. Valinskas pristatė sąmyšį sukėlusį televizijos projektą

Pirmadienio popietę mažyčiame sostinės knygyne „Mint Vinetu“ pristatyta BTV muzikinė laida „Lietuvos muzikos legendos“, kuri dar nė neprasidėjusi sukėlė sąmyšį.

Paaiškino idėjos „vagystę“

Dėmesio projektas sulaukė sausio gale, kai dainininkas Airidas Karpavičius viešai apkaltino vieną jo prodiuserių Arūną Valinską ir BTV direktorių Liutaurą Elkimavičių pasisavinus jo pasiūlytą idėją.

Nuo komentarų iki šiol susilaikydavęs A.Valinskas šįkart neišsisukinėjo ir pirmiausia jaunajam atlikėjui padėkojo už nemokamą „Lietuvos muzikos legendų“ reklamą. „Šis projektas darbiniu pavadinimu „Legendos“ BTV darbotvarkėje „kabojo“ dar nuo rugsėjo mėnesio. Tai, ką Airidas pasiūlė, neturi nieko bendro su tuo, ką darome. Jo variantas buvo analogiškas LRT laidai „Mūsų dienos kaip šventė“, kurią vedė Deivis“, - dėstė A.Valinskas. Ir pridūrė – esą, kas būtų, jei kiekvienas, ištaręs kokį nors žodį, sakytų, kad pats jį sukūrė ir kitiems draustų jį naudoti, ar kartą surengęs „misių“ rinkimus teigtų, kad kiti to daryti negali.

Įspūdingas vedėjų duetas

Kad ir kaip būtų, bloga reklama – irgi reklama. Tiesa, naujojo BTV vedėjai – Inga Valinskienė ir dainininkas Deivis – savaime traukia akį. „Čia – šeimyninė korupcija. O kaip mes dar atrodome, mano didysis drauge. Tokios poros nesurasi, matyt, ne tik Lietuvoje. Man su Deiviu linksma“, - apie naujas pareigas juokavo I.Valinskienė. „Kai pasižiūrėjau į veidrodį, ir vėl nustebau. Nemaniau, kad Inga tokia aukšta“, - pridūrė Deivis.

„Vis tiek galvosite, kad Inga laidos vedėjos darbą gavo dėl to, kad Valinskienė. O iš tiesų tai buvo BTV pasirinkimas. Inga ir Deivis kartu pasirodė dar 2003-aisiais „Auksiniuose svogūnuose“. Jie abu puikiai kalbantys, gerai vienas kitą jaučiantys, tai pora, kuriai pasirodžius scenoje visi suklūsta, stebi. Ji kelia šypseną“, - laidos duetą gyrė A.Valinskas.

Pagerbs dešimt legendų

BTV kol kas planuoja trylikos laidų ciklą. „Lietuvos muzikos legendose“ bus pristatoma vienos grupės ar atlikėjo muzika, o kūrinius improvizuodami sau artimu stiliumi atliks jaunesnės kartos dainininkai. Iš viso ketinama pagerbti dešimt muzikos legendų – Stasį Povilaitį, „Rondo“, Vytautą Kernagį ir kitus. Atskleisti keletas jų dainas perdainuosiančių atlikėjų: tai Rytis Cicinas, grupė „Džentelmenai“, Irena Starošaitė, grupės „Dar“ir „Čilinam“, Česlovas Gabalis, Eglė Jakštytė.

Jei įmanoma, „apdainuojama“ „legenda“ sėdės vertinimo komisijoje ir turės daugiau sprendžiamosios galios nei kiti du komisijos nariai. Geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos keliaus į pusfinalį.

„Legendos – tai atlikėjai, be kurių muzikos neįsivaizduojame savo jaunystės, vaikystės, be kurių savo gyvenimo neįsivaizduoja mūsų tėvai. Ir tiesiog norisi pasakyti „ačiū“ toms dainoms, kad yra kartu su mumis“, - projekto tikslą reziumavo A.Valinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tesinys

Tesinys portretas
Antanas2

nene

nene portretas
ne, antanas kvadratu. Valinskai, nuo tavęs jau bloga. Ir nuo tavo mamuko - taip pat...

o mum

o mum portretas
netik bloga,bet ir apsivemiam,o kaimynam--paleidzia vidurius....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių