V.Ajausko „Vilniaus šeštadieniai“ – Klaipėdos galerijoje

Jau šį ketvirtadienį „Klaipėdos galerija“ kviečia užsukti į personalinę Valentino Ajausko tapybos darbų parodą „Vilniaus šeštadieniai“.

„Klaipėdos galerijoje“ garsus grafikas ir tapytojas V.Ajauskas pristatys daugiaspalvius, pavasariškai džiugius, pabudusios gamtos įkvėptus, mielus ir atpažįstamus Vilniaus vaizdus, įamžintus drobėje. Savo tapybos darbuose dailininkas naujam gyvenimui prikelia jaukius, kamerinius ir įspūdingus Vilniaus kiemus, kadaise apleistus ir slėpiningus užkaborius. V.Ajauskas Vilniaus vaizdus paverčia savitomis tapybinėmis improvizacijomis.

Savo paveiksluose menininkas dažniausiai išlaiko subtilią dokumentiško vaizdo ir autentiškos interpretacijos pusiausvyrą. Daugelį jo drobėse užfiksuotų motyvų galima nesunkiai atpažinti. Kartu senamiesčio fragmentai dažnai perteikiami pasitelkiant ryškų koloritą, meniškai apibendrinat tikrovės vaizdinius.

V.Ajausko kūriniuose apsigyvenusios mažos žmonių figūrėlės. Jos lyg marionetės sukasi lekia, skuba tarytum užburtame rate. Jei tos figūrėlės „išbėga“ iš paveikslo, drobėje vis tiek lieka jų pėdsakas, atskleidžiantis laikmečio ženklus.

Skubantis, virpantis miestas ir solidi senoji architektūra su įsirėžusiais šimtmečių pėdsakais - tokie Vilniaus vaizdiniai įgauna romantišką, kiek nostalgišką nuotaiką, bylodami apie savitą miesto dvasią ir dailininko vaizduotės polėkį.

V.Ajausko tapybos paroda „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4/ Daržų g. 10) veiks iki birželio 17-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių