Vaikų kultūros savaitę Klaipėdoje – knygų paroda ir rašytojos dovana

Pirmadienį Klaipėdos viešojoje bibliotekoje atidaroma šiemet išleistų knygų vaikams paroda ir vyks klaipėdietės rašytojos naujos knygos mažiesiems sutiktuvės.

Įsijungdama į Klaipėdos savivaldybės inicijuotos Vaikų kultūros savaitės renginių programą, Klaipėdos savivaldybės viešoji biblioteka Vaikų skyriuje (Danės g. 7) spalio 17 d. 10 val. pristatys parodą „Vaikų knyga 2011“, o 12 val. vaikai su tėveliais, mokytojais, broliukais ir sesutėmis kviečiami į susitikimą su  rašytoja Nijole Kepeniene, kuri pristatys savo naują   knygą  „Saulės sistemos plaštakės“.

Jos autorė – klaipėdietė poetė ir prozininkė, Lietuvos rašytojų sąjungos narė. Rašo vaikams ir suaugusiems. Jos kūryba išversta į estų, rusų kalbas. N.Kepenienė yra išleidusi pasakėlių rinkinius vaikams „Labanakt“, „Džiovintas debesėlis“, „Madingiausias krokodilas“, „Skriek, vaivorykštės karusele“, „Baltosios žąsytės pasakos“, „Vasarnamis saulės zuikučiams“ ir kt. 2001-aisiais jo knygelė „Po riestainio saule“ pripažinta geriausia Lietuvos metų knyga vaikams. Už kūrybą vaikams N.Kepenienė pelnė Š.Marčiulionio premiją. 2002-aisiais už eilėraščių rinkinį „Jos“ ir apysaką-pasaką „Tititatos užburti“ rašytoja gavo Ievos Simonaitytės literatūrinę premiją.

„Pristatydami naują klaipėdietės rašytojos kūrinį mažiesiems skaitytojams ir gausią vaikiškų knygų parodą, siekiame sužadinti vaikų smalsumą, informuoti tėvelius, kad verta tapti bibliotekos skaitytojais, – teigė Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Eugenija Koveckienė. – Vaikų bibliotekų fonduose sukaupta per 40 tūkst. vaikiškų knygų. 2011-aisiais nupirkta 326 pavadinimų 1700 egzempliorių  knygų už 30 tūkst. Lt.. Šiuo metu vaikų bibliotekomis naudojasi 46 procentai mokyklinio amžiaus vaikų. Šiemet jie jau perskaitė 93,3 tūkst. knygų. Tikimės, kad parodoje eksponuojamų knygų spalvingi viršeliai ir linksmas, teatralizuotas parodos pristatymas sužadins vaikų smalsumą, paskatins nerti į paslaptingą knygų pasaulį ir skaityti, skaityti...“

Paroda „Vaikų knyga 2011“ veiks iki lapkričio 17 d. Moksleivių grupės teatralizuotam jos pristatymui gali registruotis telefonu 314 719.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių