Vaikų jau laukia poilsio stovyklos

Švietimo mainų paramos fondo dėka vaikai jau nuo birželio 21 d. gali ilsėtis stovyklose, organizuojamose septyniose Lietuvos apskrityse.

Iš viso į kvietimą teikti paslaugas atsiliepė devynios organizacijos, veikiančios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės apskrityse. Pakartotinai paskelbus kvietimą, sutartis sudaryta ir su Utenos apskrityje paslaugas teikiančia organizacija – UAB „Bačkonys“. Šiais metais vaikų vasaros poilsio stovyklose įgyvendinamos neformaliojo ugdymo programos yra iš dalies finansuojamos Lietuvos ir Europos socialinio fondo lėšomis. Parama stovyklų organizavimui – 2,49 mln. Lt per dvejus metus.

Švietimo ir mokslo ministerija nurodo, esą taikant tokį finansavimo modelį, kasmet bus galima bent iš dalies sumažinti kelialapio kainas penkiems tūkstančiams vaikų, o 500 socialiai remtinų vaikų ir jaunuolių turės galimybę pailsėti nemokamai. Organizatoriai stovyklose įgyvendins neformalaus švietimo programą pagal šias temas: ekologinis-gamtosauginis ugdymas, meninis ugdymas, kultūrinio–etninio paveldo pažinimas, lyderystės ir pilietiškumo ugdymas, sveikatos ugdymas. Stovyklų organizatoriai įsipareigojo užtikrinti, kad vaikų vasaros poilsio stovyklos atitiks visus higienos normų, stovyklų vadovų kvalifikacijos ir programų turiniui keliamus reikalavimus.

Ši iniciatyva remiama įgyvendinant Europos socialinio fondo finansuojamą projektą „Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse“, kurį sudaro šios veiklos:

• Neformaliojo vaikų švietimo programų įgyvendinimas savivaldybėse;

• Pilietinio ir tautinio ugdymo programų įgyvendinimas savivaldybėse;

• Neformaliojo švietimo teikėjų ir mokymosi visą gyvenimą švietimo sistemos administratorių ir mokymai.

Tai dvejų metų trukmės 10,1 milijonų litų vertės projektas, kurio metu tikimasi paremti vaikų ir jaunimo socializacijos programas, skatinti pilietinio ir tautinio ugdymo iniciatyvas, supažindinti neformaliojo ugdymo specialistus su naujomis metodikomis, padėti pagrindus neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos kūrimui Lietuvoje.


Informacija apie projekte dalyvaujančias stovyklas:

Vilniaus apskr. stovyklos „Veprių stovykla“, „Lietuvos atgaja“ – Zelva ir „Jaunasis automobilininkas“

Kauno apskr. stovykla „Merkurijus“

Klaipėdos ir Tauragės apskr. stovyklos „Energetikas“ ir „Elijos vėjarožė“

Panevėžio apskr. stovyklos „Trimitas“ ir „Saulės zuikutis“

Utenos apskr. stovykla „Tolieja“

Alytaus apskr. stovyklos „Lietuvos atgaja“ ir „Dzūkijos šilas“

Marijampolės apskr. stovykla „Gintaro poilsiavietė“ 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių