„Vaikų Eurovizijoje“ Lietuvai atstovaus Bartas

„Vaikų Eurovizijos“ konkurse, kuris šiemet vyks Baltarusijos sostinėje lapkričio 20 d., Lietuvai atstovaus Nojus Bartaška-Bartas su daina „Oki-doki“.

Tai paaiškėjo sekmadienio vakarą po nacionalinės atrankos finalo. Bartui daugiausia simpatijų atidavė ir žiūrovai – 2139 skambučiai. Jaunajam atlikėjui taip pat atiteko LATGA-A įsteigta 5 tūkst. Lt premija.

Nacionalinės atrankos į „Vaikų Euroviziją“ finale rungėsi 12 dalyvių. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus buvo išrinkti trys superfinalininkai. Jais tapo Bartas, Milita Daikerytė su daina „Tarp tavęs ir manęs“ bei grupė „UPS“, atlikusi dainą „Čiuk-čiuku“.

Po pakartotinių geriausių trijų atlikėjų pasirodymų komisija nusprendė, kad Lietuvai šiemet „Vaikų Eurovizijoje“ atstovaus Bartas.

Antroji vieta ir 3 tūkst. Lt LATGA-A premija atiteko grupei „UPS“, trečioji vieta ir 2 tūkst. Lt premija – Militai Daikerytei.

Specialiu prizu už originalumą komisija ir LATGA-A apdovanojo Domą Vaivadą, atlikusį dainą „Naktinis traukinys“ – jam atiteko 1 tūkst. Lt premija.

Lietuva „Vaikų Eurovizijos“ konkurse dalyvauja trečią kartą. 2008-aisiais Lina Joy užėmė 13 vietą, 2009-aisiais Eglė Jurgaitytė iškovojo trečiąją vietą, o pernai Lietuva konkurse buvo nusprendusi nedalyvauti.

Pirmasis vaikų dainų konkursas buvo surengtas 2003 metų lapkritį Danijos sostinėje Kopenhagoje.



Šiame straipsnyje: Vaikų Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių