Vaikų Euroviziją laimėjo Gruzija, P.Skrabytė liko dešimta

Armėnijos sostinėje Jerevane šeštadienį vykusį Vaikų Eurovizijos konkursą laimėjo Gruzija. Lietuvos atstovė Paulina liko dešimta. Lietuvai, kuri surinko 53 taškus, daugiausiai – 12 balų – skyrė Gruzijos žiūrovai.

Po balsavimo paaiškėjo, kad ilgą laiką pirmavusi Baltarusija liko antra. Ją aplenkusi Gruzija surinko 108 taškus. Trečiąją vietą užėmė jaunoji dainininkė iš Nyderlandų.

Iš viso konkurse varžėsi 13 šalių.

Pirmąją dainą konkurse sudainavo Rusijos atlikėja, keturiolikmetė Katia. Ji atliko kūrinį gimtąja rusų kalba „Kaip Romeo ir Džiuljeta“.

Antroji tarptautinei publikai pasirodė keturiolikmetė latvė vardu Amanda, daugybės konkursų nugalėtoja. Ji atliko dainą latvių kalba „Moondog“.

Trečioji ant scenos kopė Moldovos atlikėja Lerika su daina rumunų ir angų kalbomis „No no“. Mergaitė dainuoja nuo ketverių metų, yra koncertavusi daugelyje Europos šalių.

Ketvirtoji pasirodė Armėnijos atstovė dvylikametė Dalita, atlikusi dainą armėnų ir anglų kalbomis „Welcome to Armenia“. Savo daina ji norėjo pasveikinti visus vaikus, kurie atvyko į jos šalį.

Penktasis atlikėjas – vienuolikmetis bulgaras Ivanas. Berniukas dainą „Superhero“ atliko bulgarų kalba. Ivanas pristatomas kaip labai talentingas vaikas, pelnęs net 33 apdovanojimus įvairuose festivaliuose. Jaunojo atlikėjo idealai – Bon Jovie, grupė „Queen“.

Lietuvos atstovė palangiškė Paulina Skrabytė pasirodė šeštoji. Ji atliko lyrišką dainą „Debesys“ – su šiuo kūriniu ji nugalėjo nacionalinėje atrankoje ir iškovojo teisę šaliai atstovauti tarptautiniame konkurse. „Paulinos akys žibėjo, o tai yra svarbiausia“, – nuskambėjus paskutiniams dainos akordams sakė pasirodymus komentuojantis muzikologas Darius Užkuraitis.

Iš karto po Lietuvos atlikėjos skambėjo Ukrainos atstovės Kristall daina „Europe“, atliekama ukrainiečių kalba.

Po šios jaunosios dainininkės, kuri yra įtraukta į Ukrainos jaunųjų talentų enciklopediją, pasirodė Makedonijos atstovas, keturiolikmetis Dorijanas su retro stiliaus kūriniu „Prisiekiu šiuo fraku“, o netrukus – ir Nyderlandų atstovė trylikametė Rachel. Ji atliko dainą olandų kalba „Paauglys“.

Dešimtasis pasirodymas – bene ryškiausias palyginti su prieš tai buvusiais. Žiūrovus tiesiog sužavėjo trylikametės baltarusių dainininkės Lidiyos nuoširdžiai atlikta daina „Gėrio angelai“, pritariant užburiančiai smuikų melodijai.

Konkurso komentatorius prognozavo, jo daug simpatijų, ypač merginų, sulauks švedų atstovas Erikas, atlikęs tradicinio popmuzikos skambesio dainą „Faller“.

Gruzijos garbę konkurse gynė 5 merginų, kurių amžius – nuo 10 iki 15 metų, grupė „Candy“. Jos atliko dainą "Candy music".

Paskutinioji konkurse pasirodė Belgijos atstovė vienuolikmetė Femke su daina „Dar vieną bučinį“. Be dainavimo mergina mokosi groti fortepijonu.

Iš karto po šios mergaitės dainos prasidėjo 15 minučių trunkantis balsavimas.

Rusija Lietuvai neskyrė nė vieno balo, 8 balus skyrė Armėnijai, 10 – Gruzijai, 12 –Baltarusijai.

Latvija Lietuvos atlikėjai skyrė 6 balus, 8 atidavė Švedijai, 10 – Rusijai, 12 –Nyderlandams.

Moldovos balai: Lietuvai – 6, Gruzijai – 8, Nyderlandams – 10, Baltarusijai – 12.

2 balus Lietuvai skyrė Armėnija. Daugiausiai – 12 balų – ši šalis atidavė Gruzijai, 10 –Rusijai, 8 – Baltarusijai.

Bulgarija maksimalų balų skaičių skyrė Rusijai, 10 – Moldovai, 8 – Nyderlandams.

Lietuvos balai pasiskirstė taip: 1 – Ukrainai, 2 – Moldovai, 3 – Belgijai, 4 – Makedonijai, 5 – Švedijai, 6 – Nyderlandams, 7 – Latvijai, 8 – Baltarusijai, 10 – Rusijai, 12 – Gruzijai.

Ukraina daugiausia balų skyrė Baltarusijai, 10 – Armėnijai, 8 – Rusijai.

Net 10 balų Lietuvai skyrė Makedonija. Daugiausia – 12 balsų – ši šalis skyrė Bulgarijai, 8 – Latvijai.

Nyderlandų balsavimas: 12 balų – Belgijai, 10 – Gruzijai, 8 – Baltarusijai.

Dešimtoji balsavo Baltarusija, Lietuvai skyrusi 4 balus, 8 – Moldovai, 10 – Nyderlandams, o daugiausia – Gruzijai.

Po Baltarusijos balsavusi Švedija Lietuvai skyrė 1 balą, 8 – Armėnijai, 10 – Nyderlandams, o 12 – Rusijai.

Gruzija 8 balus skyrė Baltarusijai, 10 – Armėnijai ir 12 – Lietuvai. Eurovizijoje jau tapo gražia tradicija, kad Gruzija ir Lietuva viena kitą apdovanoja aukščiausiais balais.

Paskutinioji balsus paskelbė Belgija, skyrusi 8 taškus Švedijai, 10 – Rusijai ir 12 Nyderlandams.

Nepaisant laimėjusios įalies, jau nuspręsta, kad kitąmet Vaikų Eurovizija vyks Nyderlanduose.

Lietuvos atstovai tarptautiniame Vaikų Eurovizijos konkurse šįkart dalyvavo ketvirtą kartą.

Čia galite pamatyti visų pasirodymų ištraukas, nufilmuotas per generalinę repeticiją:



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko gero

nieko gero portretas
na, labai jau šiaip sau, kitų kontekste pasirodė mūsų mergaitė

vitalijusr

vitalijusr portretas
jo nieko gero

Rimas

Rimas portretas
Pasimaive, parekavo ir finale gavo triju pirstu kombinacija. Bebalsiai daininkai yra musu problema ir niekas apie tai nenori kalbeti. Kai kas ramiai sau kraunasi babkes ir nesirupina kvalfikuotu daininku ir muzikantu ruosimu. Ai bet kaip, studijoje irasiau koki tai pusfabrikati ir paleidau per visas radijo stotis ir televizija. O visokie pramushejai imerke babkes ir dirbtinai ispopuliarino kazkoki individa! Visi klausosi ir vemia nuo to, bet reklama sukasi, babkes byra ir visiems nusispjaut ant lygio be lygio. Profesionalai isgyvena klaikius laikus, matydami kai scenoje puikuojasi visokie neaiskus tipai ir bruka musu tautai pobaisi skoni. MONEY. MONEY. MONEY..
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių