V. Jankauskas pirmąkart nešoks savo spektaklyje

Gruodžio 20-ąją Menų spaustuvėje šokėjas ir choreografas Vytis Jankauskas pristatys naujausią savo darbą – „Judantys taikiniai“.

Šiame šokio spektaklyje pirmą kartą savo kūrybinėje biografijoje pats V. Jankauskas nešoks.

Spektaklyje šoka šokėjai Giedrė Kirkilytė, Tautvilas Gurevičius, Dovydas Letkauskas, Agnė Ramanauskaitė.

Pasak šokio kritikų, V. Jankausko spektakliuose nėra ypatingų specialiųjų efektų ar ryškių dekoracijų. Viso to choreografas atsisako norėdamas palikti erdvės svarbiausiajam spektaklio elementui – judesiui.

Spektaklyje „Judantys taikiniai“ judesys tampa pagrindine priemone išreikšti toms būsenoms, kurių neišreikši verbaline kalba. Spektaklyje skamba eksperimentinė „Vu Nhat Tan“ grupės muzika.

„Spektaklis – galbūt daugiau apie žmonių tarpusavio santykius, apie tai, kad dažnai vienas kito taikiklyje atsiduriam kaip objektai, kaip priemonės tikslams pasiekti. Keturi spektaklio atlikėjai-personažai, viena vertus, atspindi šito santykio modelį, kita vertus, bando iš jo ištrūkti, išsivaduoti ir užmegzti tikresnius ryšius“, – sako V. Jankauskas.

Vyčio Jankausko trupė pastaraisiais metais įvertinta aukščiausiais Lietuvos teatro apdovanojimais, prieš porą metų V. Jankauskas pelnė „Auksinį scenos kryžių“ kaip geriausias choreografas už spektaklį „Budėjimai“.


Šiame straipsnyje: šokisVytis Jankauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių