V. Diawara – tikriausias pasaulio lietuvis

Rytoj Rytis Zemkauskas vaikščiosis su Viktoru Diawara, laida „Pasivaikščiojimai" rytoj bus rodoma per TV1.
Su savo tėčiu, garsiu Malio poetu, jiedu su seserimi kalbėdavosi bambara kalba, kuri yra paplitusi šioje Afrikos valstybėje. Su motina vaikai kalbėdavosi lietuviškai. Šalia to - tėvai tarpusavyje dar kalbėjo rusiškai, o kieme skambėjo prancūzų kalba.

Štai tokioje aplinkoje augo Viktoras Diawara, o jo gyvenimas, palikus vaikystės namus, nesiliovė būti toks pat spalvingas.
Būdamas dešimties, Viktoras atvyko į Vokietiją, čia įstojo į legendinę vasario 16-osios gimnaziją. Įdomiausia, kad jo musulmonas tėtis neprieštaravo, kad sūnus lankytų krikščionišką mokyklą kaip ir nieko nesakydavo kai katalikė žmona namų kieme Malyje rūkė kiaulienos dešras...

Vasario 16-osios gimnazijoje gimė „Skamp„ – muzikos grupė, atvėrusi Viktorui kelią į didžiausias pasaulio scenas. Diawara yra vienintelis lietuvis, kuriam dukart plojo „Eurovizijos“ publika.

Apie neįtikėtinus nuotykius ir vaikystės prisiminimus – „Pasivaikščiojimai su Viktoru Diawara".



NAUJAUSI KOMENTARAI

VA

VA portretas
Mano nuomone, saunus, gabus, galbut issilavines jaunuolis, greiciausiai kosmopolitas. Bet prie ko cia Lietuva ?

jk

jk portretas
Koks jis lietuvis nežinau,bet provokatorius tikras,kas pernai per kovo 11 keikė Lietuvą ir lietuvius,rėkė kad nemato čia savo vaikams ateities.Kai šiemet TV laidos metu buvo pakviestas dalyvauti šventinėje eisenoje -atsisakė.Nežinau ar žmogus dergiantis lietuvius gali juo vadintis?

Lyndon Jones

Lyndon Jones portretas
Nekenciu tokiu, kurie bega is savo tevynes
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių