Užkandinei uždrausta naudoti ventiliatorių dėl musulmonus įžeidžiančio kumpio kvapo

Vienos Didžiojoje Britanijoje veikiančios užkandinės savininkei užrausta naudoti ventiliatorių, nes jo skleidžiami kumpio kvapai esą erzina šalia gyvenančius musulmonus, rašo šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.

Stokporto tarybos atstovai nurodė 49 metų Beverley Akciecek nebenaudoti ventiliatoriaus, nes dėl jo šalia gyvenantys musulmonai „fiziškai negaluoja“ dėl „prasto kvapo“.

Ventiliatorius užkandinėje „Snack Shack“ veikia pastaruosius trejus metus. B. Aksiček teigimu, jos turkų kilmės musulmonas vyras užkandinėje dirba daugiau nei 50 valandų per savaitę ir ruošia maistą, tačiau jo neerzina kumpio kvapas.

Skundą prieš užkandinę vietos valdžiai pateikė šalimais gyvenantis musulmonas Grahamas Webbas-Lee. Jis tvirtina, kad draugai atsisako lankytis jo namuose dėl iš užkandinės sklindančio kumpio kvapo.

„Manau, kad tai nesąmonė. Mano vyro draugai reguliariai lankosi mūsų užkandinėje, nors ir yra musulmonai. Jie užsuka kelis kartus per savaitę. Pas mane ateina musulmonų nusipirkti sumuštinių su sūrių. Mano vyras pats ruošia maistą ir kepa kumpį. Jo draugų nežeidžia kumpio kvapas“, – sako užkandinės savininkė, ketinanti skųsti vietos valdžios sprendimą.


Šiame straipsnyje: musulmonaiužkandinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių