A. Užkalnis su savo knyga važinėja po Lietuvą

Susitikimuose su skaitytojais knygos „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ autorius Andrius Užkalnis gyvai pasakos apie gyvenimą Jungtinėje Karalystėje, paaiškins daugelį anglų keistenybių: jų prisirišimą prie tradicijų, požiūrį į pasaulį, į užsieniečius, į kalbą ir į pačius save.

Autorius  išsklaidys daugelį mitų, kurie, anot autoriaus, „trukdo žvelgti atviromis akimis ir džiaugtis tuo, kas džiugina“, rašo cityout.lt.

Pirmadienį, sausio 25 d., 13 val. sostinės Gedimino prospekto knygyne „Vaga“ („Knygų namai“) autorius A. Užkalnis dalins autografus, o tą pačią dieną 17.30 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje su juo rengiamas susitikimas.

„Penkiolika metų apie Angliją pasakojau žinių klausytojams Lietuvos radijo laidose, rašiau apie ją šen bei ten, aiškinau keistenybes ir smulkmenas, kurios ir man atsivėrė ne iš karto. Atėjo laikas apie visa tai pakalbėti neskubant ir išsamiai. Prieinamai ir įdomiai: taip, kad skaitytojas pasijustų pagaliau supratęs tai, ką seniai žinojo, bet paaiškinti negalėjo – pavyzdžiui, kodėl Anglijos vonioje atskiri šalto ir karšto vandens čiaupai, kodėl namukai tokie maži, o „sodas“ priešais namą yra kilimo dydžio“, - knygą pristato A. Užkalnis.

A. Užkalnio knyga, leidyklos „Baltos lankos“ išleista praėjusių metų gruodį, skaitytojų buvo graibstyte išgraibstyta. Šiais metais knygos tiražas pakartotas.


Susitikimai su knygos autoriumi kituose miestuose:

Sausio 26 d. 17 val. susitikimas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės–Bitės viešojoje bibliotekoje, Respublikos g. 14, Panevėžys;

Sausio 27 d. 17 val. susitikimas Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, Maironio g. 12, Utena;

Sausio 28 d. 17 val. susitikimas Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Radastų g. 2, Kaunas;

Sausio 28 d. 19 val. autografai knygyne „Baltos lankos“ (PC „Akropolis“), Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas;

Sausio 29 d. 18 val. susitikimas Druskininkų miesto muziejuje, M. K. Čiurlionio g. 59, Druskininkai;

Sausio 30 d. 13 val. autografai knygyne „Vaga“ (PC „Mega“), Islandijos pl. 32, Kaunas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių