Užburiantis aktoriaus R. Šerbedžijos koncertinis vakaras Vilniuje

Trečiadienio vakarą, kaip tik tuo metu, kai kino teatre „Forum Cinemas“ buvo rodomas vienas festivalio „Kino pavasaris“ filmų – „72 dienos“, pagrindinį vaidmenį jame sukūręs vienas žymiausių Balkanų ir populiarus Holivudo aktorius Rade Šerbedžija Vilniuje surengė muzikinį vakarą.

Kamerinėje aplinkoje „Tamstos“ klube aktorius susirinkusiems „Kino pavasario“ dalyviams, svečiams, sostinės gyventojams padovanojo nuostabų, daugiau nei valandą trukusį koncertą.

Atliko keliolika senąją Jugoslaviją primenančių dainų. Tarp jų buvo ir paties kurtų – „Soldiers return“, apie karą, skambėjo ir čigonų muzika bei daina iš filmo „72 dienos“.

Charizmatiškasis R. Šerbedžija koncertavo su savo keturiais muzikantais, tarp kurių buvo ir jo sūnus, filmo „72 dienos“ režisierius, Danilo Šerbedžija.

„Kino festivaliai yra nuostabiausi renginiai, nes čia juntama tokia gera energija“, - dar koncerto pradžioje sakė aktorius ir muzikantas R. Šerbedžija.

18-ajame „Kino pavasaryje“ rodomi trys filmai, kuriuose vaidino festivalio svečias: „Šun Li ir Poetas“, „72 dienos“ ir „Išganymo gatvė“.

Vienas populiariausių buvusios Jugoslavijos aktorių Holivude išgarsėjo XX a. pabaigoje. Jis sukūrė vaidmenis tokiuose filmuose kaip „Plačiai užmerktos akys“, „Tykusis amerikietis“, „Neįmanoma misija 2“, „Betmenas: Pradžia“, „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ ir daugelyje kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių