Uostamiesčio Žvejų rūmų scenoje – sunkiosios muzikos orkestras „Musė“

Paskutinį sausio sekmadienį Klaipėdos žvejų rūmų scenoje pasirodys sunkiosios muzikos orkestras „Musė“ ir aktorius Andrius Kaniava.

Tai bus premjerinis Keistuolių teatro aktoriaus, dainininko, tekstų autoriaus, kompozitoriaus ir režisieriaus A.Kaniavos suburto nepaprasto orkestro koncertas. Jame netrūks ir muzikos, ir teatrinių gudrybių, ir nuoširdaus juoko, žadėjo „Musės“ atlikėjai.

A.Kaniavos dainos, kaip jis pats su šypsena kartais pasako, – tai valsai, maršai ir polkos. Tačiau visų jo atliekamų dainų sutalpinti vien į šį apibrėžimą tikrai neįmanoma. A.Kaniavos ir „Musės“ koncertui Klaipėdoje parengta programa – tai ne tik įvairių muzikos žanrų, bet ir kitų menų, t.y. teatro bei literatūros sintezė.

Anot A.Kaniavos, jų „Musė“ – tai neapgalvoto, bet nuoširdaus iššūkio rezultatas. A.Kaniava tokį iššūkį muzikiniam pasauliui metė dar 1998-aisiais. Susiburti kvietė visus norinčius, atsiliepė trys: Aurelijus  Globys, Vidas  Kyburys ir Aleksandras Kazakevichius. Tai buvo išties narsūs žmonės – jų pavardės turi teisę būti iškaltos granito plokštėje. Dveji metai prabėgo gerai leidžiant laiką ir grojant muziką, visai nederančią prie bendro Lietuvos muzikinio pasaulio atvaizdo, vėliau peraugusią į savotišką formatą. Maištas išsekino.... 2001-aisiais, protestuodamas prieš trejus metus trukusį nepripažinimą, sunkiosios muzikos orkestras „Musė“ laikinai nutraukė savo veiklą ir išsiskirstė.

Bet tyla netruko ilgai. Jau 2011-ųjų rudenį „Musė“ pakilo naujam skrydžiui, tuo patvirtindama gandus apie visuotinį atšilimą. O gal pokrizinis laikotarpis privertė žmones atsigręžti vienas į kitą. A.Kaniava (idėjos ir muzikos autorius ), Laurynas Lapė (trimitas), Tomas Vaičiulis (trimitas), Tomas Karka (trombonas), Audrius Stasiulis (bosinis trombonas), Darius Bažanovas (tūba), Ąžuolas Paulauskas (mušamieji), Sigitas Mickis (orkestro meno vadovas) – gausus garbingų muzikantų, susispietusių po sunkiosios muzikos orkestro „Musė“ vėliava, sambūris. Tai, ko gero, nebūtų įmanoma pramogų industrijos klestėjimo laikais.

Žiemą zyzianti „Musė”?!. Geriau vieną kartą pamatyti ir išgirsti, nei spėlioti, ką tai reiškia, tikino orkestrantai. „Musės“ koncertas Klaipėdos žvejų rūmuose – sausio 29 d. 17 val. Bilietai – po 25 Lt, studentams ir senjorams – po 20 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
tuos žvejukus daug kas kritikuoja, o aš čia matau jau ne pirmą gerą renginį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių