Uostamiesčio turguje šurmuliuos retro stiliaus naktis su Ch.Chaplinu

Kitą šeštadienį, gegužės 18-ąją, 21 val. Klaipėdos senajame turguje šurmuliuos antroji meninė provokacija „Turgaus naktis“.

Gyvai įgarsins filmą

Didelio pasisekimo praėjusį spalį sulaukusi akcija kviečia į pavasarinę versiją – su jau išmėgintais koziriais ir naujosiomis atrakcijomis, skirtomis paversti miesto viduryje esančią turgavietę kultūriniu miesto centru. Kol kas – bent vienai nakčiai.

Antrosios provokacijos šūkis – „Nuo Charlie’o Chaplino iki haute couture“ – sufleruoja, kad prie muzikos ir ritmų, jau rudenį drebinusių turgaus erdvę, šiuosyk jungiamas kinas bei mada. Tiesa, tik nesenstantys. Kaip tai įmanoma? „Nebyliojo kino simbolis Ch.Chaplinas savo unikaliu žavesiu ir stiliumi iki šiol pataiko tiesiai į kiekvieno žiūrovo širdį“, – ilgai atsakymo neieškojo vienas renginio organizatorių, Klaipėdos jaunimo teatro vadovas Valentinas Masalskis.

„Turgaus naktį“ legendinis Charlie’s atgis ir turės deramą draugiją: nebyliojo kino šedevrą „Mažylis“, kuris bus rodomas dideliame ekrane, įgarsins šiuolaikinis taperis – pianistas Rokas Zubovas ir ansamblis „Nepaklusnieji“, kurio pavadinimas atspindi narių pasiryžimą nesivadovauti stilistinėmis ir kūrybinėmis klišėmis.

Prisijungs vintažinė mada

Stilingo šurmulio mėgėjų laukia lietuviško vintažo pristatymas: menininko Vitalijaus Čepkausko sukurtos kolekcijos „Siluetai“ drabužiai, vilkimi Klaipėdos jaunimo teatro aktorių, pavirs savarankiškais personažais su savo gyvenimo istorijomis.

„Šie drabužiai įkūnija mintį ir yra atsparūs trumpalaikėms tendencijoms, komerciniams kūrėjo interesams bei pirkėjo tuštybei, – šypsojosi V.Čepkauskas. – Esu įsitikinęs, jog tarnystės verta ne gerovė, o žmogiškumas. Ir šiuo požiūriu „Turgaus nakties“ iniciatyva man atrodo labai aktuali.“

Nemokamus pasirodymus miestiečiams taip pat dovanos Klaipėdos kamerinio orkestro vadovas Mindaugas Bačkus su mokiniais, menininkų grupė „Žuvies akis“, gatvės cirko trupė „Le Artist“, gatvės šokių klubas „Ufas“, S.Šimkaus konservatorijos jaunųjų atlikėjų kolektyvas ir muzikos grupės „Funk in“ bei „Hit Kick“. Žaismingomis skrybėlėmis turgaus erdvę puoš Eduardo Balsio gimnazijos mokiniai bei Simono Dacho gimnazijos mokiniai.

Prekystalių užteks visiems

 Anot vienos iš renginio organizatorių Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorės Raimondos Laužikienės, skatinant žinių ekonomiką, nevalia užmiršti viešųjų miesto erdvių kultūros.

„Kviečiame verslininkus bei menininkus, kurie turi ką parodyti ir ką parduoti, įsilieti į „Turgaus nakties“ žaismą: laukiami visų sričių dizaineriai su savo gaminiais, vintažinių drabužių pardavėjai, kolekcininkai, blusturgių fanai ir jiems prijaučiantieji, – kalbėjo R.Laužikienė. – Į turgų žadėjo atvykti būrelis švedų ir vokiečių dizainerių su savo gaminiais, kolegos iš Vilniaus, bet prekystalių užteks visiems.“

Išliks daugelį pernai nustebinusi dalijimosi tradicija: vos už kelis centus bus galima paskanauti neįprastos sriubos bei arbatos, bet kokią kulinarinę konkurenciją atlaikančių studentiškų blynų.

Klaipėdiečiai galės ne tik mėgautis organizatorių paruošta programa, bet ir išbandyti savo jėgas Klaipėdos universiteto Dailės katedros studentų rengiamose kūrybinėse dirbtuvėse.

Šis nemokamas renginys – Klaipėdos regiono kūrybinių industrijų asociacijos vykdomo projekto „Kūrybinės industrijos kaip inovacijų Baltijos jūros regione veiksnys“, kurį remia Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, bei Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros ilgalaikio projekto, skirto kūrybinių industrijų plėtotei, dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kfhcvppyyx

kfhcvppyyx portretas
rwtuhlmb:jqfeb, http://www.dtzlquhawz.com/ spxtwseoiu

Louis Vuitton M40225 Porte-Documents Voyage

Louis Vuitton M40225 Porte-Documents Voyage portretas
http://www.karatechcnc.com/?keyword=N63155-Brazza-Wallet&id=2627N63155 Brazza Wallet Louis Vuitton M40225 Porte-Documents Voyage http://www.karatechcnc.com/?keyword=Louis-Vuitton-M40225-Porte-Documents-Voyage&id=3058

replica Ray Ban Wayfarer Lite Force sunglasses

replica Ray Ban Wayfarer Lite Force sunglasses portretas
http://www.karatechcnc.com/?keyword=louis-vuitton-wallets-vernis&id=3395louis vuitton wallets vernis replica Ray Ban Wayfarer Lite Force sunglasses http://www.karatechcnc.com/?keyword=replica-Ray-Ban-Wayfarer-Lite-Force-sunglasses&id=6401
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių