Uostamiesčio Rūtų galerijoje – pasaulis per pasakų prizmę

Penktadienį uostamiesčio Rūtų galerijoje atidaroma Tamaros Vasiliauskienės tapybos darbų paroda „Pasaulis pro pasakų veidrodį“.

Vilniaus dailės akademijoje grafiką studijavusi autorė labiausiai mėgsta piešti ir tapyti. Jos impresionistiniuose paveiksluose susipynę vaikystės, meilės, moteriško subtilumo, gyvenimo paslapties ir stebuklų ilgesio motyvai.

Šioje parodoje dailininkė pristatys drobes, kurių vaizdai primena į E.T.A.Hofmano ir H.C.Anderseno pasakas. Savo kūriniuose autorė paprastų žmonių gyvenimo scenas pateikė per stebuklų ir pasakų prizmę.

Autorės vaikystė prabėgo ant Baltijos jūros kranto, Klaipėdoje, kur ji lankė meno mokyklą, bendravo su skulptoriumi Izrailiu Geršburgu, kurio paskatinta studijavo dailę. Baigusi Vilniaus dailės akademiją, dirbo vyresniąja dėstytoja tuomečiame Telšių dailės technikume, Tapybos ir piešimo katedroje.

T.Vasiliauskienė teigė, jog piešimas yra jos gyvenimo pašaukimas, o didžiausias noras – bent akimirkai atitraukti žiūrovus nuo sudėtingų šiuolaikinio gyvenimo realijų, padovanoti jiems savo sielos šilumą.

Klaipėdos Rūtų galerija kviečia susipažinti su autore ir jos kūryba. Vernisažas – gruodžio 14 d. 17.30 val. Paroda veiks mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių